Μπελίζ: ιστιοπλοΐα στις ακτές των Μάγια

Το Μπελίζ βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική, περιβάλλεται από το Μεξικό στα βόρεια και βορειοδυτικά, τη Γουατεμάλα στα δυτικά και τα νότια και την Καραϊβική στα ανατολικά. Ο Μεσοαμερικανικός Ύφαλος εκτείνεται στα παράλια με μήκος 1.100 χλμ. και δεύτερος μεγαλύτερος ύφαλος στον κόσμο, μετά τον Αυστραλιανό Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. Αυτό κάνει τα ταξίδια ιστιοπλοΐας σε αυτήν την περιοχή ναύλωσης γιοτ μερικά από τα πιο όμορφα της Καραϊβικής. Στην ενδοχώρα υπάρχουν διάφορα τοπία, όπως τροπικά δάση στο βορρά, μαγκρόβια και θάμνοι στις βαλτώδεις παράκτιες περιοχές και σαβάνες και τα βουνά των Μάγια στο εσωτερικό. Στα 1.122 μέτρα, το Victoria Peak ανεβαίνει μετρίως προς τον ουρανό. Οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας είναι το Belize City και το Belmopan.

Οι ύφαλοι, οι αμμώδεις όχθες και πάνω από 1000 νησιά στα ανοικτά των ακτών, τα λεγόμενα cayes, τα περισσότερα από τα οποία είναι ακατοίκητα και προστατεύονται από τα ανοιχτά νερά από τον ύφαλο της Μεσοαμερικής, δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό για αξέχαστες ιστιοπλοϊκές διακοπές στην Καραϊβική. Πολλά ονειρεμένα αγκυροβόλια συμπληρώνουν το τροπικό ειδύλλιο για τον επισκέπτη.

Ακτή του Μπελίζ

Ανακαλύψτε μυστικά

Το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Μητέρας Φύσης είναι στα παράλια του Μπελίζ. Οι ύφαλοι, οι ατόλες και εκατοντάδες νησάκια περιμένουν να ανακαλυφθούν σε αυτήν την, μέχρι τώρα, ανεπτυγμένη περιοχή Yacht Charter. Συνιστώνται ιδιαίτερα οι Queen Caye, Lime Caye, Hunting Caye, Buttonwood Caye και οι Pelican Cayes. Πολύ καλές συνθήκες ιστιοπλοΐας, κρυμμένες αγκυρώσεις, σταθεροί άνεμοι, γαλάζια νερά με βάθος έως 30 μέτρα και ευχάριστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας μεταξύ 28 και 31 ° C όλο το χρόνο συμβάλλουν σε ένα εντυπωσιακό ταξίδι ανακάλυψης στα παράλια των Μάγια.

Το Mother Nature παρέχει επίσης κολύμβηση με αναπνευστήρα. Καρχαρίες, φάλαινες, ακτίνες Manta που ακτινοβολούν στο φως του ήλιου και κοραλλιογενείς ύφαλοι που λάμπουν σε όλα τα χρώματα συγκεντρώνονται εδώ. Μια κατάδυση με έναν οδηγό για την υπέροχη Blue Hole δεν πρέπει να χαθεί από κανέναν δύτη.

Το λιμάνι αναχώρησης για διακοπές ιστιοπλοΐας στο Μπελίζ είναι στην Placencia, στην περιοχή ναύλωσης σκαφών του Μπελίζ.

Ιδιότητες εδάφους

Το κλίμα είναι υποτροπικό με υψηλή υγρασία και θερμοκρασίες έως και 31 ° C, οι οποίες, ωστόσο, μετριάζονται από τους ανέμους. Ο άνεμος φυσάει από τα βορειοανατολικά περίπου 10-20 κόμβους. Η περίοδος ξηρασίας διαρκεί από Φεβρουάριο έως Μάιο, με 10 έως 12 βροχερές ημέρες το μήνα. Η περίοδος βροχών μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου δίνει έως και 15 βροχερές ημέρες το μήνα. Οι τυφώνες συμβαίνουν από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο, με τον Σεπτέμβριο να είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας. Ο καλύτερος χρόνος ιστιοπλοΐας είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο.
Αυτή η περιοχή ναύλωσης γιοτ είναι αρκετά δύσκολη. Παρά την προστασία του Μεσοαμερικανικού υφάλου, απαιτείται εμπειρία ιστιοπλοΐας. Η περιοχή δεν είναι κατάλληλη για αρχάριους.
Οι πολυάριθμοι ύφαλοι και οι αμμουδιές καθιστούν απαραίτητη την καλή παράκτια πλοήγηση.
Στα νότια της χώρας βρίσκεται το Placencia, ένα ήσυχο χωριό στην άκρη της χερσονήσου Placencia. Εδώ είναι το σημείο εκκίνησης για ένα αξέχαστο ταξίδι ανακάλυψης σε αυτήν την εξαιρετική περιοχή ναύλωσης σκαφών. Υπάρχουν αμέτρητες ειδυλλιακές αγκυρώσεις. Τα καλά προστατευμένα Pelican Cayes εξερευνούνται καλύτερα από λέμβο. Οι σημαντήρες είναι κακοί έως ανύπαρκτοι.
Από το Μεξικό ή τις ΗΠΑ με την TACA Airlines στην πόλη Μπελίζ. Από εκεί, η Tropic Air προσφέρει πτήσεις προς Placencia αρκετές φορές την ημέρα (μπορεί να γίνει κράτηση μόνο μέσω Διαδικτύου). Από εκεί απέχει περίπου 2 χλμ. από την μαρίνα. Το περιφερειακό αεροδρόμιο του San Pedro εξυπηρετείται επίσης αρκετές φορές την ημέρα από την Tropic Air και τη Maya Air από το Μπελίζ Σίτι. Ο χρόνος πτήσης είναι περίπου 15 λεπτά. Υπάρχει επίσης υπηρεσία θαλάσσιου ταξί από την πόλη του Μπελίζ στο San Pedro.