Μπαχάμες: Anchorage Paradise

Οι Μπαχάμες αποτελούνται από 700 νησιά, μόνο 30 από τα οποία κατοικούνται. Η περιοχή ναύλωσης γιοτ των Μπαχαμών είναι μια από τις πιο όμορφες στον κόσμο, γιατί όχι μόνο προσφέρει πάνω από 600 ακατοίκητα νησιά, αλλά και ατελείωτες αμμώδεις παραλίες της Καραϊβικής, ευχάριστους εμπορικούς ανέμους, πεντακάθαρα, τιρκουάζ νερά, πλούσια χλωρίδα και πανίδα και πάνω από 2.400 κοραλλιογενείς υφάλους.

Οι Μπαχάμες προσφέρουν εξαιρετικές συνθήκες για ναυτικούς, δύτες και κολύμβηση με αναπνευστήρα. Αλλά ακόμη και εκείνοι που θέλουν να πάνε στην ξηρά το βράδυ για να απολαύσουν νόστιμα κοκτέιλ και να κουνήσουν τους γοφούς τους στο ρυθμό του reggae δεν θα απογοητευτούν.

Η περιοχή Charter Yacht Charter είναι κατάλληλη για κάθε επίπεδο ιστιοπλοΐας. Τα Eleuthera, Nassau και Exuma είναι από τα πιο διάσημα νησιά, ενώ τα νησιά Abaco είναι το σημείο εκκίνησης αυτής της περιοχής.

Νησιά Αμπάκο: Παράδεισος για κρουαζιέρες μικρών αποστάσεων

Τα νησιά Abaco ή Abacos βρίσκεται στα βορειοανατολικά των Μπαχαμών και αποτελείται από το Great Abaco και το Little Abaco, καθώς και τα μικρότερα Green Turtle Cay, Great Guana Cay, Man-O-War Cay, Wood Cay, Gorda Cay, Elbow Cay, Stranger’s Cay, Umbrella Cay, Walker’s Cay και Mores Island. Η περιοχή ναύλωσης σκαφών Abacos προσφέρει βέλτιστες συνθήκες πλεύσης με προστατευμένα πανιά και ευχάριστες θερμοκρασίες όλο το χρόνο.

Οι Abacos είναι ένας παράδεισος για ιστιοπλοΐα και κρουαζιέρες. Η κατάδυση και η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι επίσης απαραίτητη στους όμορφους κοραλλιογενείς υφάλους του πολύχρωμου, πλούσιου σε ζώα υποβρύχιου κόσμου των αβάκων. Θα πρέπει να προγραμματιστεί μια παράκτια άδεια στο Hopetown για να ανέβει εκεί ο ιστορικός φάρος. Οι ντόπιοι ναυπηγοί κατασκευάζουν τα διάσημα σκάφη τους στο Man-O-War Cay. Πολλές αμμώδεις παραλίες σας προσκαλούν να χαλαρώσετε στον ήλιο.

Η περιοχή ναύλωσης σκαφών του Abacos είναι κατάλληλη για αρχάριους και προχωρημένους, καθώς επιτρέπει σχετικά εύκολη παράκτια πλοήγηση

Ιδιότητες εδάφους

Οι Μπαχάμες έχουν ένα ήπιο υποτροπικό κλίμα. Το καλοκαίρι η μέση θερμοκρασία είναι 28 ° C, το χειμώνα λόγω του Gulf Stream κυρίως πάνω από 20 ° C. Οι θερμοκρασίες τη νύχτα είναι ευχάριστες. Οι θερμοκρασίες του νερού κυμαίνονται μεταξύ 24 ° και 29 ° C. Η υγρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή το καλοκαίρι. Οι κατευθύνσεις του ανέμου στις Μπαχάμες υπόκεινται στις κινήσεις των Βερμούδων. Τους χειμερινούς μήνες από Δεκέμβριο έως Φεβρουάριο υπάρχει βορειοανατολικός άνεμος 15 έως 20 κόμβων. Τον Ιούνιο υπάρχει ένας νοτιοανατολικός άνεμος που πνέει στους 10 έως 15 κόμβους. Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο οι άνεμοι του εμπορίου είναι οι πιο αδύναμοι και επομένως ο καιρός είναι πιο ασταθής. Η περιοχή ναύλωσης σκαφών αναχωρεί όλο το χρόνο .
Είναι μια εύκολη έως μέτρια σε δυσκολία περιοχή ιστιοπλοΐας. Είναι επομένως κατάλληλο για αρχάριους, προχωρημένους και οικογένειες.
Χρησιμοποιείται κυρίως επίγεια πλοήγηση. Ένα GPS με καλό, ενημερωμένο λογισμικό είναι απαραίτητο για τις στιγμές που η ορατότητα είναι κακή. Λόγω των ρηχών νερών, συνιστάται καταμαράν για το ταξίδι ιστιοπλοΐας στις Μπαχάμες.
Marsh Harbour:

Το Marsh Harbour είναι το σημείο εκκίνησης για διακοπές ιστιοπλοΐας στις Μπαχάμες. Υπάρχουν τρεις μαρίνες εδώ: Marsh Harbour Marina, Abaco Beach Resort Boat Harbour και Harbour View Marina. Όλες οι μαρίνες προσφέρουν παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, εγκαταστάσεις δεξαμενών, εγκαταστάσεις υγιεινής, εστιατόρια και εμπορικές εγκαταστάσεις. Η αγκύρωση είναι επίσης δυνατή σε βάθος νερού δύο έως τριών μέτρων πάνω από το Schlickgrund.

Man-O-War Cay:

Η μαρίνα Man-O-War βρίσκεται στο γραφικό λιμάνι του Man-O-War Cay. Εδώ δεν θα βρείτε μόνο εγκαταστάσεις υγιεινής, εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού και παροχές νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και πισίνα με θέα στη μαρίνα. Διατίθεται καλωδιακή τηλεόραση και WiFi. Η μαρίνα προσφέρει επίσης επισκευές γιοτ. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγκυροβολήσετε σε ένα από τα αγκυροβόλια. Απαγορεύεται η αγκύρωση εδώ.

Μεγάλη Γκουάνα Κάι:

Εδώ μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ μαρίνας και αγκυροβόλησης. Το Orchid Bay Marina προσφέρει εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού, εγκαταστάσεις υγιεινής, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, εστιατόρια, εμπορικές εγκαταστάσεις και πισίνα. Το ένα είναι πιο ήσυχο στον κοντινό Fishers Bay. Όσοι προτιμούν να αγκυροβολούν θα βρουν το ιδανικό αγκυροβόλιο στο Bakers Bay.

Treasure Cay:

Στο Treasure Cay Beach Marina & amp; Το Golf Resort θα βρείτε εγκαταστάσεις τροφοδοσίας, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, φυλασσόμενες κουκέτες, εγκαταστάσεις υγιεινής, εγκαταστάσεις πλυντηρίων, καταστήματα αφορολόγητων ειδών, καλωδιακή τηλεόραση, εστιατόρια και μια υπέροχη παραλία με λευκή άμμο. Όσοι θέλουν απλώς να απολαύσουν την παραλία μπορούν να αγκυροβολούν στον κόλπο μπροστά της.

Green Turtle Cay:

Μπροστά από το Green Turtle Cay υπάρχουν καλές αγκυρώσεις στους κόλπους Black Sound και White Sound. Στη μαρίνα Black Sound, το σκάφος είναι αγκυροβολημένο στην αποβάθρα ή αγκυροβόλιο. Η μαρίνα προσφέρει εγκαταστάσεις υγιεινής, χώρους μπάρμπεκιου και πικνίκ, καθώς και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Το New Plymouth απέχει 5 λεπτά με τα πόδια. Στον όμορφο κόλπο του White Sound θα βρείτε καλά προστατευμένες ευκαιρίες ηλιοθεραπείας για αγκυροβόληση σε καλά συγκρατημένο έδαφος, σε ένα από τα πολλά αγκυροβόλια ή σε μια από τις μαρίνες.

Manjack Cay:

Ο κόλπος άγκυρας βρίσκεται στα δυτικά του Manjack Cay και προσφέρει καταφύγιο από βόρειους και νότιους ανατολικούς ανέμους. Αγκυροβολήστε σε βάθος 1,5 έως 2 μέτρων πάνω από την άμμο και το γρασίδι.

Ισπανικά Cay:

Η Spanish Cay Marina προσφέρει εγκαταστάσεις υγιεινής, εγκαταστάσεις δεξαμενών, εστιατόρια, μπαρ , Παροχές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και αγορών. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγκυροβολήσετε κατά μήκος της νοτιοδυτικής ακτής.

Hope Town:

Υπάρχουν τέλεια προστατευμένες κουκέτες στο λιμάνι Hope Town. Απαγορεύεται η αγκύρωση εδώ. Το λιμάνι προσφέρει εγκαταστάσεις δεξαμενών, εμπορικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα και εγκαταστάσεις υγιεινής. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια και μπαρ, καθώς και άλλα καταστήματα στην πόλη.

Λευκός ήχος:

Υπάρχουν πολλά αγκυροβόλια στη White Sound Marina. Η μαρίνα προσφέρει εγκαταστάσεις υγιεινής, εγκαταστάσεις δεξαμενών, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, εγκαταστάσεις τροφοδοσίας, εγκαταστάσεις αγορών, ασύρματη πρόσβαση στο Internet, υπολογιστές, δορυφορική τηλεόραση, πισίνα, εγκαταστάσεις πλυντηρίων, μπάρμπεκιου γκριλ και πολλά άλλα.

Sandy Cay:

Το αγκυροβόλιο Sandy Cay είναι ένα από τα καλύτερα νότια του Marsh Harbour, ανοιχτό και καλά καλυμμένο από αμμουδιά. Αγκυροβολήστε σε έναν αμμώδη πυθμένα και βάθος νερού 3 μέτρων.

Λιμάνι Λιμάνι:

Το Little Harbour προσφέρει προστατευμένα αγκυροβόλια, αλλά αυτά μπορούν να εισαχθούν μόνο κατά τη διάρκεια της παλίρροιας. Αγκυροβολήστε σε βάθος νερού 4 έως 5 μέτρων.

Όταν εισέρχεστε στη χώρα, χρειάζεστε διαβατήριο που να ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες. Δεν επιτρέπεται η εισαγωγή γεωργικών προϊόντων.
Δεν υπάρχει δυνατότητα απευθείας πτήσης. Δεν είναι για σύντομες διακοπές.