Οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι ανακαλύφθηκαν από τον Κολόμβο το 1493. Τα νησιά, ανέγγιχτα από ανθρώπινα χέρια, τον κατέκλυσαν με την ομορφιά τους και έτσι τους έδωσε το όνομα «νησιά παρθένων» επηρεασμένος από τον Άγιο Ουρσούλα, ο οποίος περιβαλλόταν από 11.000 παρθένες. Λέγεται ότι αγκυροβόλησε από το νησί της Virgin Gorda, την “παχιά κοπέλα”.

Αργότερα, τα νησιά χρησιμοποιήθηκαν από πειρατές και ιδιώτες ως καταφύγιο για να ξεκινήσουν οι επιδρομές τους. Ορισμένα νησιά πήραν το όνομά τους από τους πιο διαβόητους επισκέπτες τους, όπως το νησί Jost van Dyke, το νησί Norman, το νησί Flanagan, το νησί Peter και το νησί Cooper. Το κανάλι στο οποίο βρίσκονται οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι πήρε το όνομά του από τον ιδιοκτήτη της αγγλικής κορώνας, Sir Francis Drake. Η περιοχή είναι βρετανική αποικία από το 1872.

Η περιοχή ναύλωσης των γιοτ των Βρετανικών Παρθένων Νήσων είναι πλέον ένας παράδεισος για ταξίδια αναψυχής, είτε είσαι αρχάριος ναυτικός, είτε έμπειρος ναυτικός, είτε να πας εκεί οικογενειακά. Προσφέρει ένα γοητευτικό τοπίο της Καραϊβικής με λευκές, αμμώδεις παραλίες με φοίνικες και καθαρά νερά, και ειδικά την άνοιξη, από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο, ιδανικές καιρικές συνθήκες για ένα υπέροχο ταξίδι ιστιοπλοΐας. Οι αποστάσεις μεταξύ των αγκυρώσεων είναι μικρές και η πλοήγηση είναι εύκολη. Υπάρχουν πολλοί απομονωμένοι όρμοι για αγκύρωση, αλλά υπάρχουν επίσης καλά εξοπλισμένες μαρίνες όπου πηγαίνει το γιοτ.

Το μεγαλύτερο από τα Βρετανικά Παρθένα νησιά είναι το Τορτόλα. Υπάρχει το κέντρο του yachting και το σημείο εκκίνησης για διακοπές ναυλωμένων σκαφών αναψυχής σε αυτήν την περιοχή.

Τορτόλα

Ιστιοπλοΐα με τις χελώνες

Το σημείο εκκίνησης του ταξιδιού σας στην περιοχή ναύλωσης σκαφών των Βρετανικών Παρθένων Νήσων είναι στο Tortola, το νησί της χελώνας. Το Tortola είναι το μεγαλύτερο από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Μπορείτε να φτάσετε εδώ από το Beef Island, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της βρετανικής αποικίας, μέσω μιας μικρής γέφυρας. Το Tortola έχει πολλές μαρίνες με πολύ υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης. Στο Road Town, τη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα όσα χρειάζεστε για ένα ταξίδι ιστιοπλοΐας.

Η περιοχή ναύλωσης σκαφών των Βρετανικών Παρθένων Νήσων καλύπτει μια έκταση 32 ναυτικών μιλίων και 15 ναυτικών μιλίων πλάτους. Οι αποστάσεις μεταξύ Tortola και Jost van Dyke, Anegada και Virgin Gorda είναι διαχειρίσιμες και το Sir Francis Drake Canal εξασφαλίζει ασφαλή ιστιοπλοΐα. Συνιστάται επίσης η επίσκεψη στα γύρω νησιά, καθώς ειδυλλιακοί κόλποι, καταγάλανα νερά, λευκές αμμουδιές και λαμπερές κοραλλιογενείς υφάλους σας περιμένουν παντού. Θα πρέπει να προγραμματιστούν εκδρομές στην ακτή σε γραφικά χωριά σε μαγευτικά τοπία, καθώς και μια επίσκεψη σε beach bar με ήχους και κοκτέιλ της Καραϊβικής, καθώς και σε εστιατόρια με νόστιμη τοπική κουζίνα.

Ιδιότητες εδάφους

Οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι βρίσκονται σε ζώνη ανέμου. Μεταξύ Νοεμβρίου και Μαΐου ο άνεμος φυσάει από τα βορειοανατολικά, ειδικά από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο μπορεί να υπάρχουν ισχυροί άνεμοι. Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο ο άνεμος έρχεται από ανατολικά προς νοτιοανατολικά. Το χειμώνα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για θυελλώδεις ανέμους από βορρά προς βορειοδυτικά. Τα κρύα μέτωπα είναι επίσης δυνατά. Υπάρχει κίνδυνος τυφώνων από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο, με τη μεγαλύτερη πιθανότητα τον Σεπτέμβριο. Τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο είναι πολύ υγρό το κλίμα και βρέχει πολύ.
Είναι μια εύκολη περιοχή ιστιοπλοΐας, κατάλληλη για αρχάριους οδηγούς και οικογενειακά ταξίδια.
Η καλύτερη περίοδος ιστιοπλοΐας είναι από Φεβρουάριο έως Μάιο. Οι καλές, κατά κύριο λόγο, καιρικές συνθήκες επιτρέπουν σχεδόν πάντα την
οπτική πλοήγηση.
h3> ΤΟΡΤΟΛΑ

Road Harbour: Πρόκειται για έναν μεγάλο κόλπο, που περιβάλλεται από ψηλά βουνά στη νότια ακτή, o οποίος είναι καλά προστατευμένος. Σε μεγάλα μέρη του κόλπου, ωστόσο, απαγορεύεται η αγκύρωση – η περιοχή επισημαίνεται με κόκκινη διακεκομμένη γραμμή. Το Road Harbour είναι ιδανικό για καθαρισμό, για αποθήκευση και για τυχόν επισκευές που μπορεί να είναι απαραίτητες.

Wickams Cay II – The Moorings Marina: Βορειοδυτικά του Cruise Ship Pier είναι το Wickhams Cay Marine Service Complex I και II. Εδώ είστε αρκετά προστατευμένοι και θα βρείτε πράγματα όπως εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, τράπεζες, ιατρεία και πολλά άλλα. Στο ανατολικό τμήμα της λεκάνης του Inner Harbour βρίσκεται η μαρίνα Moorings, όπου βρίσκονται τα ναυλωμένα σκάφη της εταιρείας για διακοπές ιστιοπλοΐας στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Port Purcell – Μαρίνα Joma: Το Port Purcell βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της λεκάνης του Road Harbour. Εδώ θα βρείτε τη μαρίνα Joma, όπου μπορείτε να ξαπλώσετε ήσυχα και να λάβετε όλες τις υπηρεσίες μιας καλής μαρίνας.

Maya Cove – Hodge’s Creek Marina: Η Maya Cove – που ονομάζεται επίσης “Hodge’s Creek” – είναι ένας πολύ καλά προστατευμένος κόλπος αγκυροβόλου μεταξύ του νησιού Buck και της νοτιοανατολικής ακτής του Tortola. Το Hodge’s Creek Marina, όπου βρίσκονται τα σκάφη της ναυλωμένης εταιρείας Sunsail, προσφέρει όλες τις σημαντικές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Αντί να αγκυροβολήσετε στην προβλήτα, μπορείτε επίσης να παραλάβετε ένα αγκυροβόλιο ή αγκυροβόλιο.

Sea Cow Bay – Μαρίνα Reef Manuel: Δ όταν δεν μπορείτε να αγκυροβολήσετε στις μαρίνες στο Road Harbour ή στο Nanny Cay, αυτή είναι μια καλή εναλλακτική λύση Το “Manatee Bay” είναι γεμάτο κοραλλιογενείς υφάλους και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο μέσω ενός στενού καναλιού. Στον κόλπο βρίσκεται η μικρή μαρίνα Manuel Reef. Η προβλήτα προσφέρει χώρο για περίπου 40 γιοτ. Αυτή η μαρίνα είναι το σωστό μέρος για μια ήσυχη κουκέτα.

Nanny Cay Marina: Αυτή η μαρίνα βρίσκεται στον κόλπο της Χάνα, περίπου 2 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Road Harbour. Προσφέρει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες. 185 γιοτ βρίσκουν ένα αγκυροβόλιο εδώ. Μπορούν να γίνουν επισκευές και συντήρηση για σκάφη όλων των μεγεθών. Όταν πλησιάζετε σε αυτήν τη μαρίνα, συνιστάται να κολλήσετε στο κανάλι που σημειώνεται με σημαντήρες, καθώς εδώ είναι εγγυημένο ελάχιστο βάθος νερού 9 ποδιών. Το βάθος του νερού ποικίλλει εντός της λεκάνης του λιμανιού.

Buck Island: Αυτό το όμορφο αγκυροβόλιο είναι το ιδανικό μέρος για κολύμπι, κολύμβηση με αναπνευστήρα και χαλάρωση. Μπορείτε να δέσετε σε έναν από τους τρεις σημαντήρες ή να αγκυροβολήσετε στον αμμώδη πυθμένα και να απολαύσετε την ηρεμία του προστατευμένου κόλπου.

East End Bay – Μαρίνα με θέα στο λιμάνι: Στη νοτιοανατολική ακτή του Tortola, το East End Bay – προστατευμένο από το νησί Buck στα νότια και το νησί Beef στα ανατολικά, καθώς και η υπεράκτια κοραλλιογενής ύφαλος – προσφέρει ήσυχη αγκυροβόλια Εδώ είτε αγκυροβολήστε ή δέστε σε έναν από τους σημαντήρες στο ανατολικό τμήμα του κόλπου. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κουκέτες και τις υπηρεσίες του Harbour View Marina, όπως παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, εγκαταστάσεις δεξαμενών, εστιατόρια κ.λπ.

Trellis Bay: Αυτός ο κόλπος είναι ένα πολύ δημοφιλές αγκυροβόλιο και θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε ιστιοπλοϊκά ταξίδια στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Εδώ συναντιούνται τα πληρώματα στο δρόμο προς ή από το κανάλι Sir Francis Drake ή το νησί της Virgin Gorda. Είτε βρίσκεστε σε ένα λουρί στους σημαντήρες στο ανατολικό τμήμα του κόλπου είτε σε άγκυρα – εδώ είστε καλά προστατευμένοι σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, συνιστάται προσοχή: η άγκυρα δεν κρατά παντού.

Marina Cay: Αυτό το μικρό νησί είναι ένα από τα πιο όμορφα αγκυροβόλια στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Τα νησιά Scrub Island και Great Camanoe και ο μεγάλος κοραλλιογενής ύφαλος το καθιστούν πολύ προστατευμένο στη δυτική πλευρά του Marina Cay. Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου αγκυροβόλιο εδώ, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο χωράφι ελλιμενισμού. Οι δύτες και οι κολυμβητές με αναπνευστήρα θα βρουν έναν μαγευτικό υποβρύχιο παράδεισο εδώ.

Cane Garden Bay: Αυτός ο κόλπος στη βορειοδυτική πλευρά του Tortola είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς κόλπους στο νησί λόγω της ομορφιάς και της ποικιλομορφίας του. Οι λαμπερές κοραλλιογενείς ύφαλοι, η λευκή αμμώδης παραλία και ένα γοητευτικό τοπίο μαγεύουν τον επισκέπτη. Εδώ μπορείτε να αγκυροβολήσετε με καλό κράτημα στον αμμώδη πυθμένα ή στους σημαντήρες. Το χειμώνα, ωστόσο, υπάρχει Grundsee σε αυτόν τον κόλπο και η οδήγηση και η αγκύρωση είναι επικίνδυνα.Καλό καταφύγιο στον κόλπο. Εστιατόρια και καταστήματα βρίσκονται στο Belle Vue, μια μικρή πόλη στον κόλπο που είναι προσβάσιμη μόνο με λέμβος.
Soper’s Hole Marina: Αυτό το όμορφο φυσικό λιμάνι στο δυτικό άκρο της Τορτόλα είναι το παλαιότερο αγκυροβόλιο στη περιφέρεια. Θα βρείτε καλή προστασία και αγκυρώσεις εδώ, καθώς και μερικούς σημαντήρες. Υπάρχουν άλλα κρεβάτια στο Soper’s Hole στη μαρίνα με το ίδιο όνομα. Προσφέρει επίσης εγκαταστάσεις φρεσκάδας, εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού και πρόσβαση στο internet. Η μαρίνα προσφέρει κουκέτες για έως και 50 ιστιοφόρα με μήκος έως 60 πόδια. Μπορείτε να μπείτε και να φύγετε από το λιμάνι του Soper’s Hole.

JOST VAN DYKE

White Bay: Αυτό το μέρος στη δυτική πλευρά του Jost van Dyke περιμένει τον επισκέπτη με μια λευκή αμμώδη παραλία, γαλαζοπράσινα νερά και μια ηρεμία στην Καραϊβική. Τρεις κοραλλιογενείς ύφαλοι προστατεύουν τα σκάφη στον κόλπο της άγκυρας, ο οποίος είναι ανοιχτός προς νότο. Ωστόσο, το White Bay συνιστάται μόνο ως αγκυροβόλιο ημέρας, καθώς κάθε αλλαγή στον καιρό και την έναρξη της διόγκωσης καθιστά την αγκύρωση εδώ δυσάρεστη. Το White Bay είναι ιδανικό για καταδύσεις. Μπορείτε να χαλαρώσετε αρκετά. Υπάρχουν αγκυροβόλια σε όλο τον κόλπο. Σημαντήρες για πρόσδεση βρίσκονται μπροστά από το Ivan’s Beach Bar.

Great Harbour: Το Great Harbour στο Jost van Dyke είναι ένα μικρό αγκυροβόλιο ανοιχτό προς τα νότια. Με ανέμους, βουνά και πάρτυ. Το καλύτερο μέρος για να αγκυροβολήσετε το σκάφος είναι στο ανατολικό τμήμα του Great Harbour. Το αγκυροβόλιο εδώ είναι βράχος στην άμμο, οπότε χρειάζονται μερικές προσπάθειες κάθε τόσο μέχρι να σταματήσει η άγκυρα.

Λιμάνι Λιμάνι: Το Λιμάνι του Λιμάνι είναι ο ιδανικός εναλλακτικός τρόπος για το μεγάλο υπερπληθυσμένο Γκρέιμ Χάρμπορ. Ο κόλπος είναι ένας ιδανικός βραδινός χώρος, ειδικά όταν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές. Αν αγκυροβολήσετε εδώ, μπορείτε να πάρετε τη λέμβο, για παράδειγμα, για κολύμβηση με αναπνευστήρα – ή μπορείτε να πάτε σε μια ημερήσια εκδρομή στα ονειρεμένα νησιά Sandy Cay ή Sandy Spit. Υπάρχουν αγκυροβόλια στο βορειοδυτικό τμήμα του κόλπου – οι αγκυροβολημένοι σημαντήρες βρίσκονται μέσα στον κόλπο.

Sandy Cay και Sandy Spit: Πρόκειται για δύο παραδείσια νησιά με αγκυροβολίες ημέρας. Το Sandy Spit έχει μήκος μόλις 100 μέτρα και πλάτος 50 μέτρα και είναι γνωστό για τον φοίνικα του στο κέντρο του νησιού. Το Sandy Cay είναι ένας δημοφιλής προορισμός όταν ο καιρός είναι καλός. Τα σκάφη αγκυροβολούν από τη νοτιοδυτική πλευρά – από εκεί μπορείτε να εξερευνήσετε τον πλούσιο υποβρύχιο κόσμο γύρω από το νησί.

ΟΡΓΑΝΟ ΓΚΟΡΔΑ

Gorda Sound: Αυτός ο κόλπος στην Virgin Gorda είναι ένας παράδεισος για τους ναυτικούς. Καλά προστατευμένο από τον άνεμο και τη θάλασσα, και πολύ ήσυχο μέρος. Αυτό εξασφαλίζεται από το νησί Mosquito και τον ύφαλο Colquhoun στα βορειοδυτικά και το νησί Prickly Pear και έναν ανώνυμο κοραλλιογενή ύφαλο στα βορειοανατολικά. Υπάρχουν πολλές αγκυρώσεις σε όλο τον κόλπο. Τα πιο δημοφιλή και όμορφα αγκυροβόλια βρίσκονται στο Drake’s Anchorage – που βρίσκεται μεταξύ του νησιού Mosquito και του Reef Colquhoun – και των αγκυροβόλων του Bitter End Yacht Club. Τα τελευταία είναι από τα φθηνότερα μέρη.

ΝΟΡΙΑ ΝΟΡΜΑΝΙΑ

The Bight: Αυτός ο κόλπος είναι λόγω της γραφικής ομορφιάς και των αξιοθέατων του, όπως το Pirates Bight Restaurant και το εστιατόριο πλοίου “Willie T” με τα διάσημα πάρτυ του, το πιο δημοφιλές αγκυροβόλιο στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Υπάρχουν πολλές θέσεις γιοτ. Το καλύτερο μέρος για να αγκυροβολήσετε είναι το ανατολικό τμήμα του κόλπου. Σημαντήρες για πρόσδεση είναι διάσπαρτοι στον κόλπο. Η αγκύρωση απαγορεύεται μόνο μπροστά από το Treasure Point.

ΝΗΣΙ ΠΕΤΡΟΥ

Λιμάνι Λιμάνι: Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού Πίτερ, υπάρχουν προστατευμένες αγκυροβόλια στο Λιμάνι Λιμάνι. Είναι καλύτερο να αγκυροβολήσετε στο ανατολικό τμήμα του Λιμάνι Λιμάνι – εδώ το αγκυροβόλιο είναι άμμος και το βάθος του νερού είναι 15 έως 20 πόδια. Το σκάφος «Deliverance» ταξιδεύει στον κόλπο το απόγευμα και πουλά ψωμί, νερό και παγωτό.

Μεγάλο Λιμάνι: Ο κόλπος, που είναι ανοιχτός στα βόρεια και βορειοδυτικά, δεν είναι καλό αγκυροβόλιο επειδή το βάθος του νερού εδώ είναι πολύ μεγάλο. Η αγκύρωση συνιστάται στο ανατολικό τμήμα του κόλπου, όπου το βάθος του νερού είναι 35 έως 40 πόδια.

Λιμάνι γιοτ: Στον μικρό κόλπο Sprat, που είναι ανοιχτός στα βόρεια, μπορείτε να βρείτε ένα αποκλειστικό και αντίστοιχα ακριβό μέρος. Οι προβλήτες και τα πολυτελή θέρετρα του Peter Island Yacht Club, που δεσπόζει στον κόλπο, καλύπτουν κάθε ανάγκη. Υπάρχουν πολλά αγκυροβόλια στο νότο του κόλπου. Απαιτείται κατάλληλη ενδυμασία για το βράδυ.

Deadmans Bay: Οι επισκέπτες χρησιμοποιούν κυρίως αυτόν τον κόλπο για καταδύσεις με αναπνευστήρα και εκδρομές. Στο νότιο τμήμα του Deadman’s Bay είστε ασφαλείς και με υπέροχη θέα στην ειδυλλιακή, αμμώδη παραλία με φοίνικες. Αγκυρώστε σε βάθος 5 έως 7 μέτρων και σε έναν σκληρό, μερικώς κατάφυτο αμμώδη πυθμένα.

ΝΗΣΙ COOPER

Manchioneel Bay: Το κύριο αγκυροβόλιο του Cooper Island βρίσκεται στα βορειοδυτικά αυτού του κάποτε ακατοίκητου νησιού. Ο κόλπος Manchioneel είναι ανοιχτός προς τα δυτικά – σε κανονικές καιρικές συνθήκες είναι ήσυχος και αρκετά απομονωμένος. Το βάθος αγκύρωσης είναι 6 έως 12 μέτρα και το αγκυροβόλιο είναι άμμος και γρασίδι. Υπάρχουν πολλοί σημαντήρες για πρόσδεση. Ήσυχα και απομονωμένα αγκυροβόλια βρίσκονται στο Carvel Bay νότια του Cistern Point. Δεν υπάρχουν επιλογές προμήθειας εδώ.

Απαιτείται έγκυρο διαβατήριο για την είσοδο. Απαγορεύεται η εισαγωγή όπλων, ναρκωτικών και τροφίμων, ιδίως γεωργικών προϊόντων.
Το ταξίδι γίνεται κυρίως μέσω Παρισιού (CDG) προς St. Martin. Από εκεί μπορείτε να φτάσετε στην Τορτόλα με ένα μικρό αεροπλάνο.
Δεν είναι φθηνή για διακοπές και η κατανάλωση μιλίων είναι αδύνατη.
Θα πρέπει να προγραμματιστεί ένα πάρτι στο Foxy on Jost van Dyke και στο εστιατόριο “Willi T” στο Νορμανδικό νησί. Η απόλαυση του καραϊβικού κοκτέιλ “Pusser’s Painkiller” είναι απαραίτητη, όπως είναι η αγκυροβόλιο μπροστά από τους βράχους του “The bath” στο νησί της Virgin Gorda.