Βαλεαρίδες Νήσοι: Παγκόσμια Κληρονομιά και Υψηλή Ζωή

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι απέχουν περίπου 90 έως 200 χιλιόμετρα από την ισπανική ακτή στη δυτική Μεσόγειο. Αυτό το αρχιπέλαγος, το οποίο αποτελεί μία από τις αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας, περιλαμβάνει τη Μαγιόρκα, τη Μενόρκα, την Ίμπιζα, τη Φορμεντέρα και την Καμπέρα, καθώς και πολλά μικρά, ακατοίκητα νησιά.

Όλοι θα βρουν τον κατάλληλο τρόπο να περάσουν τις διακοπές τους στις Βαλεαρίδες Νήσους. Στη Μαγιόρκα, η νυχτερινή ζωή είναι καυτή γύρω από την Playa de Palma, αλλά υπάρχουν επίσης όμορφες, ήσυχες γωνιές, ειδικά στο εσωτερικό του νησιού, το οποίο διασχίζεται από δύο ορεινές αλυσίδες. Η Μενόρκα είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές. Η Ίμπιζα έχει γίνει σύμβολο του καλοκαιριού, του ήλιου και των ξέφρενων πάρτι, αλλά έχει επίσης πολλά να προσφέρει από την άποψη του τοπίου.

Τα δύο μικρότερα κύρια νησιά των Βαλεαρίδων Νήσων έχουν επίσης τη γραφική τους γοητεία. Η Φορμεντέρα γίνεται όλο και περισσότερο προορισμός για μαζικό τουρισμό, αλλά μπορείτε ακόμα να βρείτε χαλάρωση και απόλαυση εκεί, οπότε αυτό το όμορφο νησί είναι επίσης κατάλληλο για οικογένειες. Το Cabrera είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για ημερήσιες εκδρομές από τη Μαγιόρκα.

Είστε έτοιμοι για το νησί;

Τα σημεία εκκίνησης για μια ή δύο εβδομάδες ιστιοπλοϊκά ταξίδια είναι στη Μαγιόρκα, την Ίμπιζα και τη Φορμεντέρα. Η περιήγηση στην Ίμπιζα ή παράκαμψη 30 ναυτικών μιλίων προς Μενόρκα από την ανατολική ακτή της Μαγιόρκα είναι κατάλληλες διαδρομές για διακοπές μιας εβδομάδας, ενώ διακοπές δύο εβδομάδων μπορούν να περιηγηθούν στη Μαγιόρκα. Η βόρεια ακτή, η οποία είναι πιο τραχιά από τη νότια ακτή, και το Cabo Formentor πρέπει να συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό σας. Υπάρχουν πολλοί όμορφοι κόλποι αγκυροβόλησης στην ανατολική ακτή της Μαγιόρκα.

Εάν έχετε περισσότερο χρόνο, μπορείτε να συμπεριλάβετε και τα πέντε κατοικημένα νησιά των Βαλεαρίδων στο σχεδιασμό διαδρομών. Θα βρείτε μαγευτικούς κόλπους και υπέροχες αμμώδεις παραλίες άριστης ποιότητας, αλλά και μοντέρνες μαρίνες με κάθε άνεση.

Ο καλύτερος χρόνος ταξιδιού για την περιοχή ναύλωσης σκαφών των Βαλεαρίδων Νήσων είναι η εκτός εποχής, όταν δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί τουρίστες. Το κλίμα σε αυτήν την περιοχή καθιστά επίσης δυνατή τη χειμερινή ιστιοπλοΐα και οι άνεμοι φυσούν αξιόπιστα όλο το χρόνο.

Μαγιόρκα: καθαρή φύση

Η Μαγιόρκα είναι το κύριο νησί των Βαλεαρίδων Νήσων και προστατεύεται κατά 40%. Η οροσειρά της Sierra de Tramuntana και τα όμορφα φυσικά πάρκα S’Albufera, Mondragó και Sa Dragonera, καθώς και το εθνικό πάρκο του αρχιπελάγους Cabrera με τις περιοχές του Ποσειδώνα που καλύπτουν τον πυθμένα της θάλασσας είναι εξίσου γοητευτικές με τους κόλπους της άγκυρας, στη νότια ακτή και τα ψαροχώρια στα βόρεια και νοτιοανατολικά. Συναρπαστικές παραλίες όπως το El Arenal, το Cala Mesquida, το Cala Santanyi, το Platja d’es Trenc, το Platja Cala Millor ή το Sa Coma, αλλά και μέρη όπως το Valdemossa, φημισμένο από τους Frédéric Chopin και George Sand, και τα χωριά με την ώχρα περιμένουν τον επισκέπτη καθώς και η πρωτεύουσα Πάλμα με την εντυπωσιακή, πολύ καλά διατηρημένη ιστορική παλιά πόλη της. Εκεί θα βρείτε τον επιβλητικό καθεδρικό ναό της Πάλμα, που ονομάζεται La Seu, και το κάστρο του Μπέλβερ.

Ιδιότητες εδάφους

Το τροπικό, υγρό κλίμα στη Μαγιόρκα είναι μεσογειακό όλο το χρόνο, με ζεστά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Την άνοιξη και το φθινόπωρο είναι συνήθως μεταξύ 15 και 25 ° C, ενώ το καλοκαίρι είναι πιο πιθανό μεταξύ 23 και 30 ° C. Οι θερμοκρασίες του νερού κυμαίνονται μεταξύ 13 και 20 ° C την άνοιξη και το φθινόπωρο και μεταξύ 17 και 25 ° C το καλοκαίρι. Συχνά δεν μπορεί να υπάρξει άνεμος τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά ο άνεμος από το βορρά, που ονομάζεται Tramontana στις Βαλεαρίδες Νήσους, ή το σιρόκο από το νότο μπορεί να δημιουργήσει σκληρές συνθήκες. Στην ανατολική ακτή της Μαγιόρκα, οι άνεμοι που κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση, οι λεγόμενες “αντιθέσεις”, μπορούν επίσης να προκαλέσουν πτώση ριπών με εφέ εκτόξευσης κοντά στην ακτή.

Ο καλύτερος χρόνος ιστιοπλοΐας είναι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, αλλά ο ήπιος καιρός επιτρέπει επίσης διακοπές ιστιοπλοΐας τους άλλους μήνες.
Το καλοκαίρι διαρκεί από Νοέμβριο έως Μάρτιο, τον ξηρό χειμώνα από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο, όταν φυσάει ελαφριά αύρα και δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου βροχόπτωση. Οι άνεμοι πτώσης από τα βουνά είναι πάντα δυνατοί. Τα κρύα μέτωπα μπορούν να φέρουν θυελλώδεις ανέμους από τα νοτιοδυτικά. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 25 και 28 C. Η περιοχή ναύλωσης σκαφών του Baia de Ilha Grande έχει το δικό της μικροκλίμα, οπότε οι καιρικές προβλέψεις είναι αβέβαιες. Ο καλύτερος χρόνος ιστιοπλοΐας είναι ο Απρίλιος και ο Μάιος.

Η Μαγιόρκα είναι μια εύκολη έως μέτρια σε δυσκολία περιοχή ιστιοπλοΐας και ως εκ τούτου είναι κατάλληλη για αρχάριους και οικογένειες, αλλά και για όλα τα ανδρικά πληρώματα.
Η πλοήγηση είναι πολύ εύκολη εδώ. Δεν υπάρχουν ρεύματα γύρω από τη Μαγιόρκα. Η παλιρροιακή εμβέλεια είναι μόνο περίπου 10 εκατοστά, αλλά μπορεί η στάθμη του νερού να αυξηθεί, ειδικά στην ανατολική ακτή, έως και εάν μέτρο εξαιτίας των νότιων ή ανατολικών ανέμων. Επίσης, Λόγω πιθανών κοπαδιών, συνιστάται προσοχή όταν πλησιάζετε σε όρμους.
Η Μαγιόρκα έχει πολλά ελκυστικά λιμάνια και καλά εξοπλισμένες μαρίνες, όπου υπάρχει άφθονο φαγητό, καύσιμα, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει έλλειψη χώρου εκεί, ειδικά το καλοκαίρι. Εναλλακτικά, συνιστάται να κατευθυνθείτε στους πολυάριθμους όμορφους, απομονωμένους κόλπους και αγκυροβόλια. Οι κουκέτες προσφέρονται επίσης σε ιδιωτικά κλαμπ ιστιοπλοΐας, με αρκετά μεγάλη χρέωση, φυσικά. Είναι φθηνότερο στα δημοτικά λιμάνια.

Real Club Nautico: Το Real Club Nautico στην Πάλμα είναι το πιο δημοφιλές του είδους του στη Μαγιόρκα, καθώς δεν προσφέρει μόνο το πλήρες φάσμα υπηρεσιών που είναι απαραίτητες για ναύλωση γιοτ, αλλά επίσης βρίσκεται κοντά στην παλιά πόλη για να την εξερευνήσετε. Η μαρίνα με 990 κουκέτες στην καρδιά του κόλπου προσφέρει τέλεια προστασία από ανέμους και καταιγίδες, καθώς και εξαιρετικές προφυλάξεις ασφαλείας.

Πύλες Πουέρτο: Εδώ θα βρείτε το αποκλειστικό αγκυροβόλιο της Μαγιόρκας, σε μια μαρίνα με 639 κουκέτες και κάθε άνεση. Μια επιλογή από καλά εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και μπαρ, καθώς και ενδιαφέρουσες εκδρομές στην ακτή. Λόγω της δημοτικότητας της μαρίνας, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ένα αγκυροβόλιο στην υψηλή περίοδο. Το δεξαμενόπλοιο προσφέρει μια καλή εναλλακτική λύση για την πρόσδεση του σκάφους. Μπορείτε να βρείτε μια λεπτομερή επισκόπηση στην αρχική σελίδα της μαρίνας στη διεύθυνση http://www.puertoportals.com

Portals Vells: D he Το Portal Vells bay προσφέρει καλές αγκυρώσεις για σκάφη αναψυχής. Ειδικά το βράδυ, όταν η φασαρία της ημέρας έχει υποχωρήσει, μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία αυτού του γραφικού κόλπου. Το παραλιακό εστιατόριο είναι ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ.

Cala Figuera: Αυτός ο γραφικός κόλπος προσφέρει ήσυχες αγκυρώσεις και ερημικές παραλίες. Στο μικρό λιμάνι μπορείτε να βρείτε πέντε έως έξι κουκέτες απευθείας στον τοίχο του λιμανιού. Η διόγκωση είναι δυνατή εδώ από καιρό σε καιρό. Το σκάφος βρίσκεται πιο ήσυχο στον κόλπο απέναντι από το λιμάνι, όπου είναι αγκυροβολημένο στον αμμώδη πυθμένα. Εκτός από εγκαταστάσεις υγιεινής, εστιατόρια και εργαστήρια, υπάρχουν επίσης περιορισμένες ευκαιρίες τροφοδοσίας και αγορών.
Racó de sa Fragata (El Toro): Σε αυτόν τον καλά προστατευμένο και απομονωμένο κόλπο θα βρείτε ήσυχες και απομονωμένες κουκέτες. Στους πρόποδες του γκρεμού μπορείτε να αγκυροβολήσετε σε αμμώδες έδαφος.

Santa Ponsa: Η μικρή μαρίνα απέχει δύο χιλιόμετρα από την ομώνυμη πόλη και προσφέρει τις συνήθεις υπηρεσίες και ευκαιρίες αγορών. Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη προστατεύονται καλά εδώ.

Port d’Andratx: Αυτή η μαρίνα είναι ένα λιμάνι ιστιοπλοΐας και ένα λιμάνι ψαρέματος και ως εκ τούτου έχει περιορισμένο αριθμό κουκέτων στο Club de Vela. Ειδικά στην κύρια σεζόν ιστιοπλοΐας είναι δύσκολο να πάρετε έναν ελλιμενισμό χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Όσοι το κάνουν απολαμβάνουν το όμορφο και ασφαλές λιμάνι με τους ευχάριστους, δροσερούς ανέμους. Υπάρχουν επίσης πολλά καλά εστιατόρια και επιλογές νυχτερινής διασκέδασης στην πόλη Andratx. Υπάρχουν αρκετές επιλογές τροφοδοσίας.

Cala Deià: Υπάρχουν δύο καλά εστιατόρια στην παραλία και καλές περιοχές ηλιοθεραπείας, που καθιστούν αυτόν τον κόλπο ένα ευχάριστο αγκυροβόλιο. Ο κόλπος προσφέρει ξεκούραση, ηρεμία και βρίσκεται κοντά στην πόλη Deiá, όπου έχουν εγκατασταθεί καλλιτέχνες όπως ο Pablo Picasso.

Port de Sóller: Αυτό είναι το μόνο προστατευόμενο λιμάνι στη βορειοδυτική ακτή της Μαγιόρκα. Υπάρχουν 465 κουκέτες εδώ, 164 εκ των οποίων προορίζονται για παραθεριστές γιοτ. Το λιμάνι είναι ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης για εκδρομές στους κόλπους του Cala de Sa Calobra και του Cala de Deià. Λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών, δεν είναι πάντα δυνατό να βρεθεί μια κουκέτα. Το λιμάνι προσφέρει καλές ευκαιρίες για ψώνια, φαγητό ή εκδρομές στην περιοχή.

Cala de Sa Calobra: Ο κόλπος του Sa Calobra δέχεται πολλές επισκέψεις, ειδικά την υψηλή περίοδο. Το Sa Calobra είναι ένα ωραίο μέρος. Μπορείτε να βρείτε υπέροχες αγκυρώσεις κατά μήκος της βραχώδους ακτής σε αυτόν τον κόλπο.

Cala Castell: Σε αυτόν τον γραφικό κόλπο στη βόρεια ακτή της Μαγιόρκα θα βρείτε γαλήνη, κρυστάλλινα νερά και ένα εντυπωσιακό τοπίο.

Cabo Formentor: Στον κόλπο του Cabo Formentor θα βρείτε εξαιρετικές αγκυρώσεις με απίστευτη θέα στον κόλπο της Pollenca. Σας προτείνουμε μια στάση στο Cala Formentor και ένα ταξίδι στον φάρο, από όπου μπορείτε να απολαύσετε μια φανταστική θέα.

Port de Pollenca: Αυτός ο κόλπος μεταξύ Cabo Formentor και Cabo Pinar είναι πολύ όμορφος. Υπάρχουν αγκυροβόλια για το γιοτ στο Real Club Nautico καθώς και στο λιμάνι της πόλης. Η αγκύρωση είναι επίσης δυνατή. Το αγκυροβόλιο είναι με άμμο και συνήθως με κάποια βλάστηση. Υπάρχουν πολλοί εξοπλιστές σκαφών και εστιατόρια σε κοντινή απόσταση με τα πόδια στην πόλη και στο λιμάνι. Στα σούπερ μάρκετ μπορείτε να πάρετε προμήθειες για το επόμενο ταξίδι.

Port El Cocodrilo (Bonaire): Αυτή η μικρή μαρίνα στο βόρειο άκρο της Μαγιόρκα έχει περίπου 300 κουκέτες, προσφέρει όλες τις συνήθεις υπηρεσίες και παρέχει καλό αγκυροβόλιο για τα γιοτ των επισκεπτών. Στο χωριό Colonia de Sant Pere υπάρχουν εστιατόρια, μπαρ και παμπ, καθώς και καταστήματα. Θα πρέπει να προγραμματιστεί μια παράκαμψη για κολύμπι στις ήσυχες παραλίες.

Coll Baix: Αυτός ο ειδυλλιακός κόλπος βαθμολογείται με τη γραφική ομορφιά του, καθώς και την ηρεμία και την απομόνωση. Η παραλία Platja des Coll Baix είναι δύσκολα προσβάσιμη από την ξηρά και ως εκ τούτου είναι κυρίως ερημική. Το Coll Baix είναι ιδανικό για όμορφες φωτογραφίες τοπίου.

Port d’Alcúdia: Η μαρίνα του Alcúdia προσφέρει πάνω από 730 κουκέτες για σκάφη μήκους μεταξύ 6 και 30 μέτρων. Αυτή η πολύ καλά οργανωμένη μαρίνα προσφέρει όλες τις συνήθεις υπηρεσίες, αν και μερικές φορές μπορεί να γίνει στενή. Ωστόσο, υπάρχει ένα αγκυροβόλιο νότια της μαρίνας, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 30 γιοτ. Η αγκύρωση γίνεται στη θάλασσα σε βάθος νερού δύο έως τριών μέτρων.

Cova Es Vellsmarins: Αυτός ο υπέροχος κόλπος είναι απαραίτητος για κάθε ταξιδιώτη που σχεδιάζει για ένα ταξίδι ιστιοπλοΐας στη Μαγιόρκα. Τα γαλαζοπράσινα νερά και τα πεύκα στην ξηρά προσφέρουν ένα όμορφο σκηνικό που ολοκληρώνεται όταν ο ήλιος λούζει τον κόλπο με ζεστό, χρυσό φως.
Cala Ratjada: Αυτή η μαρίνα στην πόλη με το ίδιο όνομα είναι το σημείο εκκίνησης για ταξίδια στη Μενόρκα. Υπάρχουν λίγα αγκυροβόλια στο μικρό λιμάνι. Ακόμα και μικρά κύματα μπορούν να προκαλέσουν διόγκωση. Το θαλάσσιο προσφέρει όλες τις συνήθεις υπηρεσίες και τα σούπερ μάρκετ παραδίδουν ακόμη και απευθείας στο σκάφος. Πολλά εστιατόρια και μπαρ εξασφαλίζουν μια έντονη νυχτερινή ζωή, γι ‘αυτό το μέρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους νεότερους παραθεριστές και δεν είναι μέρος για ξεκούραση τη νύχτα.

Πόρτο Κρίστο: Αυτή η μαρίνα δεν προστατεύεται πολύ καλά και προσφέρει σχετικά λίγες αγκυρώσεις στη λέσχη γιοτ και στην λιμενική αρχή. Το Porto Cristo είναι το σημείο εκκίνησης για εκδρομές στα κοντινά σπήλαια σταλακτίτη, το Cuevas del Drach.

Porto Colom: Αυτό το γραφικό φυσικό λιμάνι στη δυτική ακτή έχει μόνο λίγες κουκέτες, αλλά υπάρχει μια ευρύχωρη και καλά προστατευμένη περιοχή αγκυροβόλησης. Ειδικά στο ηλιοβασίλεμα η θέα είναι μαγευτική.

Cala d’Or: Ο Golden Bay διαθέτει 565 κουκέτες και τις πιο σημαντικές υπηρεσίες για ταξιδιώτες ιστιοπλοΐας Το θέρετρο του Cala d’Or είναι γεμάτο από κόσμο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εδώ θα βρείτε πολλές επιλογές για ψώνια, έξοδο και φαγητό.

Πόρτο Πέτρο: Η μαρίνα του Πόρτο Πέδρο προσφέρει μερικά αγκυροβόλια στο γιοτ κλαμπ και επιπλέον κουκέτες σε δύο περιοχές αγκύρωσης. Το λιμάνι προσφέρει όλες τις συνήθεις υπηρεσίες. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια στο χωριό.

Cala Mondragó: Οι αμμώδεις παραλίες στο διπλό κόλπο του Cala Mondragó είναι πολύ δημοφιλείς στους παραθεριστές παραλιών. Ωστόσο, τα σκάφη προστατεύονται καλά από ένα γραφικό τοπίο.

Caló des Moro: Αυτός ο μικρός κόλπος βρίσκεται στα νότια της Μαγιόρκα. Ωστόσο, η αναζήτηση αξίζει τον κόπο λόγω της μοναδικής τοποθεσίας και του τοπίου.

Sa Ràpita (La Rapita): Η μαρίνα του συγκροτήματος διακοπών στο νότιο άκρο της Μαγιόρκα έχει 460 κουκέτες με αγκυροβόλια και προστατεύεται καλά ανέμους. Η μαρίνα προσφέρει όλες τις συνήθεις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης μιας 24ωρης υπηρεσίας ασφαλείας. Οι παραλίες La Rapita ή Es Trenc συνιστώνται για κολύμπι.

Cala Pi: Αυτός ο στενός και βαθύς κόλπος είναι πολύ εντυπωσιακός και προσφέρει ένα ασφαλές και ήσυχο αγκυροβόλιο. Παρακολουθείται καλά στην υψηλή περίοδο.

Cala Blava: Ο κόλπος είναι ιδανικός για μοναδική θέα στον κόλπο της Πάλμα.

Για εκδρομές ιστιοπλοΐας στις Βαλεαρίδες Νήσους, απαιτείται η «άδεια σπορ σκάφους για τη λίμνη». Το όριο ταχύτητας στη ζώνη της ακτής είναι 5 κόμβοι, στις μαρίνες κυρίως 2-3 κόμβοι. Σε ταξίδι ιστιοπλοΐας στις Βαλεαρίδες Νήσους, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, τα έγγραφα του πλοίου, το δελτίο ταυτότητας (στείλτε μας αντίγραφο εκ των προτέρων), καθώς και η “άδεια σπορ σκάφους για τη λίμνη” πρέπει πάντα να μεταφέρονται στο πρωτότυπο. Παρακαλώ σημειώστε: Λόγω της εξαφάνισης των αλγών σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, έχουν εισαχθεί όλο και περισσότερες ζώνες απαγόρευσης αγκύρωσης. Παρακαλώ σημειώστε αυτά και προτιμήστε αμμώδη εδάφη για αγκύρωση.
Μπορείτε να φτάσετε με αεροπλάνο από σχεδόν όλα τα μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε λεπτομερείς πληροφορίες πτήσεων. Κατόπιν αιτήματος, μπορούμε επίσης να κλείσουμε τις πτήσεις σας προς Πάλμα ντε Μαγιόρκα (PMI) και να οργανώσουμε τη μεταφορά στη μαρίνα.
Στην κύρια σεζόν, πολλές μαρίνες και οι ομορφότεροι κόλποι είναι γεμάτοι. Συνιστάται επομένως ο έγκαιρος σχεδιασμός διαδρομών, συμπεριλαμβανομένων εναλλακτικών επιλογών. Για εκδρομές στο νησί Cabrera, σημειώστε ότι μόνο 50 σκάφη και 200 ​​άτομα (τον Αύγουστο 300 άτομα) επιτρέπεται να επισκέπτονται το νησί κάθε μέρα. Αν θέλετε να διανυκτερεύσετε με το σκάφος, χρειάζεστε άδεια, την λεγόμενη “Cabrera Permit”. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι δυνατή μόνο μία νύχτα στην άγκυρα, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο δύο νύχτες. Εκτός αυτής της περιόδου, τα σκάφη μπορούν να μείνουν στο Porto de Cabrera για έως και επτά νύχτες.
Επισκεφθείτε την ιστορική παλιά πόλη της Πάλμα με τον καθεδρικό ναό και το κάστρο της, απολαύστε τη φανταστική τοπική κουζίνα στα εστιατόρια της πόλης και στη συνέχεια περάστε τη νύχτα στα δημοφιλή κλαμπ της πόλης.

Επισκεφθείτε την αγορά στην παλιά πόλη της Alcudia, η οποία πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Κυριακή από τις 10 π.μ. Ρίξτε μια ματιά στο “καλλιτεχνικό χωριό της Μαγιόρκα” στην Cala Deià, όπου εκεί είχαν εγκατασταθεί οι Πέτρος Ουστίνοφ και Πάμπλο Πικάσο.

Ίμπιζα και Φορμεντέρα: πάρτι, ήλιος και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά

Η Ίμπιζα δεν είναι μόνο ένα από τα πιο διάσημα νησιά για πάρτι στον κόσμο, αλλά έχει κηρυχθεί επίσης Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO λόγω της βιοποικιλότητας και του πολιτιστικού πλούτου της. Όχι μόνο θα βρείτε εξαιρετικά εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ που λειτουργούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά και πολλούς γραφικούς κόλπους με τέλειες συνθήκες αγκυροβόλησης, μίλια από λευκές αμμώδεις παραλίες, αμμόλοφους και πεντακάθαρα , γαλαζοπράσινα νερά. Όλα τα είδη θαλάσσιων σπορ μπορούν να ασκηθούν στο Santa Eulària, στο Sant Antonio και στο San Josep. Το κοντινό γειτονικό νησί Formentera προσφέρει επίσης όμορφες παραλίες και αμμόλοφους, καθώς και εντυπωσιακές φυσικές πισίνες.

Η περιοχή ναύλωσης γιοτ της Ίμπιζα και της Φορμεντέρα είναι φτιαγμένη για διακοπές ιστιοπλοΐας μίας εβδομάδας και περιλαμβάνει επίσης παραμονή στην παραλία και κολύμπι.

Ιδιότητες εδάφους

Το κλίμα στην Ίμπιζα είναι μεσογειακό όλο το χρόνο, με ζεστά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Την άνοιξη και το φθινόπωρο είναι συνήθως μεταξύ 15 και 25 ° C, ενώ το καλοκαίρι είναι πιο πιθανό μεταξύ 23 και 30 ° C. Οι θερμοκρασίες του νερού κυμαίνονται μεταξύ 13 και 20 ° C την άνοιξη και το φθινόπωρο και μεταξύ 17 και 25 ° C το καλοκαίρι. Συχνά δεν μπορεί να υπάρχει άνεμος τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Οι ριπές των καταιγίδων του καλοκαιριού μπορεί να είναι επικίνδυνες. Ο άνεμος του βορρά, που ονομάζεται Tramontana στις Βαλεαρίδες Νήσους, ή το σιρόκο από το νότο μπορεί να δημιουργήσει σκληρές συνθήκες. Ο καλύτερος χρόνος ιστιοπλοΐας είναι Ιούνιος έως μέσα Ιουλίου και Σεπτέμβριος.

Ο καλύτερος χρόνος ιστιοπλοΐας είναι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, αλλά ο ήπιος καιρός επιτρέπει επίσης διακοπές ιστιοπλοΐας και τους άλλους μήνες.
Το καλοκαίρι διαρκεί από Νοέμβριο έως Μάρτιο και ο ξηρός χειμώνας από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο, όπου τότε φυσάει ελαφριά αύρα και δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου βροχόπτωση. Οι άνεμοι πτώσης από τα βουνά είναι πάντα δυνατοί. Τα κρύα μέτωπα μπορούν να φέρουν θυελλώδεις ανέμους από τα νοτιοδυτικά. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 25 και 28 C. Η περιοχή ναύλωσης σκαφών του Baia de Ilha Grande έχει το δικό της μικροκλίμα, οπότε οι καιρικές προβλέψεις είναι αβέβαιες. Ο καλύτερος χρόνος ιστιοπλοΐας είναι ο Απρίλιος και ο Μάιος.

Είναι μια εύκολη περιοχή ιστιοπλοΐας που είναι κατάλληλη για οικογενειακά ταξίδια και αρχάριους.
Αποκλειστική επίγεια πλοήγηση. Όταν πλησιάζετε τους κόλπους πρέπει να προσέχετε τα ρηχά νερά- το κάτω μέρος είναι μερικές φορές πολύ ρηχό.
Υπάρχουν τρία λιμάνια στην Ίμπιζα και μόνο ένα λιμάνι στη Φορμεντέρα. Οι μαρίνες στις πόλεις είναι αρκετά μικρές και συνήθως δεν είναι φθηνές – αλλά υπάρχουν πολλοί κόλποι στην Ίμπιζα και τη Φορμεντέρα: Συνιστώνται τα Cala de San Vincente και Cala Mastrella στα βορειοανατολικά της Ίμπιζα και Cala στα νότια και νοτιοδυτικά του νησιού de Port Roig και το Cala Badella, στη δυτική και βορειοδυτική ακτή της Ίμπιζα, το Cala Salada και το Cala Benirras. Εκτός από τους κόλπους, θα βρείτε και άλλες μικρές κουκέτες γύρω από τα νησιά. Στην Φορμεντέρα υπάρχουν κουκέτες στο λιμάνι της Λα Σαβίνα στη Μαρίνα της Φορμεντέρα. Ο μεγάλος κόλπος στη νότια πλευρά του νησιού Espalmador προσφέρει ένα υπέροχο αγκυροβόλιο, το οποίο είναι πολύ ήσυχο, ειδικά στην εκτός εποχής.
Για εκδρομές ιστιοπλοΐας στις Βαλεαρίδες Νήσους, απαιτείται η «άδεια σπορ σκάφους για τη λίμνη». Το όριο ταχύτητας στη ζώνη της ακτής είν