Υπήνεμες & Προσήνεμες Νήσοι: Μικρές Αντίλλες με μεγάλη γοητεία

Αυτά τα “Υπήνεμα Νησιά είναι τα βόρεια και νότια νησιά των Μικρών Αντιλλών, που βρίσκονται μεταξύ του Αγίου Μαρτίνου στα βόρεια και της Γρενάδας στο νότο. Βρίσκονται στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ του Ατλαντικού και της Καραϊβικής και επομένως εκτίθενται στους βορειοανατολικούς ανέμους.

Οι Υπήνεμες Και Προσήνεμες Νήσοι των Μικρών Αντιλλών βρίσκονται, λόγω των βέλτιστων συνθηκών ιστιοπλοΐας και των καλά μετριασμένων βορειοανατολικών ανέμων, γύρω από μια εξαιρετική περιοχή ναύλωσης σκαφών. Οι λευκές, αμμώδεις παραλίες με φοίνικες, οι πολύχρωμοι κοραλλιογενείς ύφαλοι και ο νυχτερινός, τροπικός έναστρος ουρανός δημιουργούν ένα γραφικό σκηνικό για διακοπές ιστιοπλοΐας σε αυτήν την περιοχή. Τα beach bar, όπου σερβίρονται δροσερά κοκτέιλ της Καραϊβικής, συμπληρώνουν την εικόνα.

Οι αποστάσεις μεταξύ των νησιών είναι μικρές – δεν χρειάζεστε πολύ χρόνο για να ταξιδέψετε από το ένα υπέροχο νησί στο άλλο. Στη δυτική πλευρά των νησιών υπάρχουν αμέτρητοι ειδυλλιακοί κόλποι και λιμάνια για μια στάση πριν κατευθυνθείτε στο επόμενο παραδεισένια όμορφο μικρό νησί. Πολλές καταπληκτικές τοποθεσίες καταδύσεων και κολύμβησης με αναπνευστήρα περιμένουν επίσης να μοιραστούν την ομορφιά τους μαζί σας.

Αν θέλετε να πάτε στην ξηρά, υπάρχουν υπέροχα τοπία με ηφαίστεια και τροπικά δάση για εξερεύνηση, καθώς και η νόστιμη τοπική κουζίνα της Καραϊβικής.

Υπήνεμες Νήσοι

Οι βόρειες Μικρές Αντίλλες

Τα Υπήνεμα νησιά, τα βόρεια νησιά των Μικρών Αντιλλών, κυμαίνονται από Ανγκουίλα έως St. Martin και St. Maarten, St. Barthélemy (St. Barths), Saba, St. Eustatius, St. Kitts & Nevis, Antigua και Barbuda, Montserrat, Guadeloupe εώς Dominica. Προσφέρουν στον επισκέπτη ένα ενδιαφέρον μείγμα αποικιακού και τοπικού πολιτισμού. Μερικά από τα νησιά ανήκουν στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία ή τις Κάτω Χώρες και μερικά είναι ανεξάρτητα κράτη.

Η Γουαδελούπη είναι το μεγαλύτερο από τα Υπήνεμα νησιά και ανήκει στη Γαλλία. Το όνομα, που προέρχεται από την μικτή αραβική-ισπανική λέξη “Guadalupe”, σημαίνει ποτάμι λύκων. Η Γουαδελούπη αποτελείται από το νησί Basse-Terre στα δυτικά και το νησί Grande-Terre στα ανατολικά, τα οποία χωρίζονται μόνο μεταξύ τους από ένα στενό χέρι της θάλασσας. Η πρωτεύουσα του νησιού, Point-à-Pitre, βρίσκεται στο Grand-Terre και έχει το διεθνές αεροδρόμιο όπου η Air France πραγματοποιεί πτήσεις από το Παρίσι καθημερινά. Στην ηφαιστειακή Basse-Terre με την κορυφή La Soufriere ύψους περίπου 1500 μέτρων, υπάρχουν εκπληκτικές σπηλιές με τοιχογραφίες των ιθαγενών Arawak. Στους πρόποδες του πλέον ενεργού La Soufriere βρίσκεται η μικρή πόλη Basse-Terre, επίσης από την αποικιακή εποχή. Αξίζει να σημειωθεί εδώ είναι το Fort Louis Delgrés με φανταστική θέα στον κόλπο, τον γοητευτικό καθεδρικό ναό του 19ου αιώνα και την αγορά στην προκυμαία. Στο βόρειο τμήμα του νησιού βρίσκεται η Sainte Anne, ένα μέρος από την εποχή φυτείας της ζάχαρης. Το υποβρύχιο εθνικό πάρκο Cousteau βρίσκεται στη δυτική ακτή απέναντι από το Ilets á Goyaves. Συνιστάται ιδιαίτερα για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις.

Νότια του Basse-Terre είναι το Iles des Saintes, μια συλλογή από μικρά ηφαιστειακά νησιά με μια ιδιαίτερη γραφική γοητεία. Μόνο τα Terre-de-Haut και Terre-de-Bas κατοικούνται. Το Iles des Saintes είναι ένας γοητευτικός παράδεισος της Καραϊβικής που αξίζει να επισκεφτείτε.

Το Marie-Galante είναι επίσης γνωστό ως το μαργαριτάρι του Αρχιπελάγους της Γουαδελούπης. Το “νησί των 100 ανεμόμυλων” έχει τις χαρακτηριστικές λευκές παραλίες της Καραϊβικής. Στο παρελθόν, το Marie-Galante ήταν φυτεία ζάχαρης. Θα πρέπει να γίνει αναφορά εδώ στο Chateau Murat με ένα μουσείο περιβάλλοντος και τον βοτανικό κήπο, καθώς και τρία αποστακτήρια ρούμι, τα οποία είναι γνωστά για την ποιότητα του προϊόντος τους. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Το πρώην νησί της Λέπρας La Désirade είναι δύσκολα κατοικήσιμο και προσφέρει στους παραθεριστές ειδυλλιακή φύση, χαλαρωτική ηρεμία και υπέροχες παραλίες.

Οι περισσότεροι απόγονοι των Huguenots από τη Βρετάνη και τη Νορμανδία, οι οποίοι μιλούν μια πολύ ιδιαίτερη γαλλική γλώσσα, ζουν στο St. Barthélemy, επίσης γνωστό ως St. Barths. Αυτό το μικρό νησί είναι ένας τόπος συνάντησης για τους πλούσιους από όλο τον κόσμο και προσφέρει υπέροχες απολαύσεις γαλλικής κουζίνας σε εκπληκτικές τιμές.

Η ανεξάρτητη πολιτεία της Αντίγκουα και της Μπαρμπούντα αποτελείται από τα ίδια νησιά, που ήταν βρετανικές αποικίες μέχρι το 1981. Η Αντίγκουα βρίσκεται στο ανατολικό άκρο των Υπήνεμων Νήσων. Εδώ, επίσης, υπάρχουν οι τυπικοί, όμορφοι κόλποι με την αίσθηση της Καραϊβικής. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, η Αντίγκουα έχει 365 παραλίες, μία για κάθε επέτειο. Το Shirley Heights Lookout προσφέρει εκπληκτική θέα στο αγγλικό λιμάνι και το λιμάνι Falmouth. Αξίζει να αναφερθούν το μουσείο στο Admiralty House, η γκαλερί στο σπίτι των αξιωματικών, το Nelson’s Dockyard στο English Harbour, το Clarence House – η έδρα του Δούκα του Clarence, αργότερα Βασιλιάς William IV, τα Copper και Luber.

Οι Υπήνεμες Νήσοι είναι μια τυπική περιοχή ναύλωσης γιοτ της Καραϊβικής με πολλούς κοραλλιογενείς υφάλους. Έξω από τους χειμερινούς μήνες, λόγω των μικρών αποστάσεων στο βόρειο τμήμα από το St. Martin, είναι επίσης κατάλληλο ως οικογενειακή περιοχή. Τα νησιά Leeward είναι μια εμπορική περιοχή. Τους χειμερινούς μήνες, βορειοανατολικοί άνεμοι 15 έως 25 κόμβων, το καλοκαίρι με ανέμους από ανατολική έως νοτιοανατολική κατεύθυνση 5 έως 15 κόμβων. Η εποχή των τυφώνων είναι από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο.

Το χειμώνα, τα κρύα μέτωπα συχνά οδηγούν σε βροχή και φουσκωμένη θάλασσα. Οι περίφημοι επονομαζόμενοι Χριστουγεννιάτικοι ανέμοι μπορούν να φτάσουν πάνω από 30 κόμβους. Το κλίμα των Υπάνεμων Νήσων είναι τροπικό με ευχάριστες θερμοκρασίες μεταξύ 25 και 30 °C. Το χειμώνα μπορεί να έχει ψύχρα στο σκάφος τη νύχτα. Από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο, ειδικά στη δυτική πλευρά των νησιών, αναμένεται καθημερινή τροπική καταιγίδα. Από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο μπορεί επίσης να βρέχει κατά καιρούς.

Είναι μια περιοχή ναύλωσης σκαφών μεσαίας έως αθλητικης δυσκολίας. Τα ανοιχτά περάσματα με τη συχνά τραχιά θάλασσα μεταξύ των νησιών δεν πρέπει να υποτιμούνται. Αν και είστε προστατευμένοι μεταξύ των νησιών, πρέπει να προσέξετε τους πολυάριθμους υφάλους. Οι νυχτερινές διαδρομές συχνά απαγορεύονται. Υπάρχει ισημερία, δηλαδή δεν υπάρχει λυκόφως και επομένως γίνεται σκοτεινό στις 6:00 μ.μ. χωρίς μετάβαση και φως στις 6:00 π.μ. το πρωί χωρίς μετάβαση.
Το ισημερινό ρεύμα γενικά ρέει βορειοδυτικά με 1 κόμβο μεταξύ των νησιών, αλλά μπορεί να ρέει έως και 2 κόμβους. Το παλιρροιακό εύρος είναι 40 cm. Απαιτείται πάντα ιδιαίτερη προσοχή. Προσοχή: Το αμερικανικό σύστημα πλευστότητας ισχύει, δηλαδή το κόκκινο είναι δεξιά και το πράσινο είναι πίσω. Κατά την οδήγηση στα στυλό, συνιστάται ιδιαίτερα η παρακολούθηση και η οπτική πλοήγηση.

Ανγκουίλα: Αυτό το βρετανικό υπερπόντιο έδαφος βρίσκεται τρία ναυτικά μίλια βόρεια του St. Martin και είναι ο παράδεισος της κατάδυσης και της κολύμβησης με αναπνευστήρα στα βόρεια Υπήνεμα νησιά. Η εκκαθάριση και οι διατυπώσεις στο Road Bay είναι αυστηρές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα αγκυροβόλια που ορίζονται στο θαλάσσιο πάρκο. Συνιστάται το υπέροχο Littly Bay, το Prickly Pear Cays και το Sandy Island. Στην ευρύχωρη, δυτική-βορειοδυτική κατεύθυνση ανοιχτή Road Bay με την πόλη του Sandy Ground Village, μπορείτε να απολαύσετε μια καραϊβική ηλιοφάνεια ενώ πηγαίνετε στην ξηρά για να ακούσετε τους ήχους της Καραϊβικής των χαλύβδινων τυμπάνων.

St. Martin: Το Simson Bay Lagoon είναι πολύ καλά προστατευμένο και είναι γνωστό ως τρύπα τυφώνα. Το Marina Port La Royale βρίσκεται στη λιμνοθάλασσα στην πρωτεύουσα του βόρειου γαλλικού τμήματος, Marigot. Το λιμάνι είναι γεμάτο καταστήματα και εστιατόρια. Εδώ είναι το κέντρο ναύλωσης του Dream Yacht Charter. Η μαρίνα Oyster Pond έχει ένα ελκυστικό τοπίο και προστατεύεται απόλυτα από πιθανούς τυφώνες από κοραλλιογενείς υφάλους. Εδώ βρίσκονται τα κέντρα ναύλωσης Sunsail και Moorings. Προσοχή: Οι απότομοι βράχοι στη μέση της εισόδου “The Breaker” δεν είναι σημαντήρες. Το Fort St. Louis Marina είναι η νεότερη μαρίνα στο St. Martin και προσφέρει όλες τις υπηρεσίες μιας σύγχρονης μαρίνας. Το Anse Marcel είναι ένας όμορφος, καλά προστατευμένος κόλπος που περιβάλλεται από ψηλά βουνά και ανοίγει προς τα δυτικά. Ωστόσο, είναι σπάνια απαλλαγμένο από φουσκοθαλασσιά τους χειμερινούς μήνες.

St. Barthelemy (St. Barth): Η γραφική πόλη Gustavia στη δυτική πλευρά του νησιού είναι ένα λιμάνι χωρίς χρέωση. Το λιμάνι μπορεί να προσεγγιστεί ανεξάρτητα από την παλίρροια και προσφέρει στους ταξιδιώτες με σκάφη βέλτιστη προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Το λιμάνι είναι γεμάτο με εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα. Η αγκύρωση χρεώνεται. Το μικρό ψαροχώρι Corossol είναι μια κατάλληλη εναλλακτική λύση εάν το λιμάνι της Gustavia είναι γεμάτο.

St. Eustatius, St. Kitts, Nevis: Το Oranjestad, η κύρια πόλη του St. Eustatius στη δυτική πλευρά του νησιού δεν είναι ένα τυπικό μέρος της Καραϊβικής. Το αγκυροβόλιο στο οδόστρωμα μπροστά από το Oranjestad προσφέρει καλή προστασία όταν ο βορειοανατολικός άνεμος είναι συνεχής. Το Basseterre, η κύρια πόλη του μάλλον άγονου Αγίου Χριστόφορου, προστατεύεται από τα βουνά στα βόρεια και ανατολικά του νησιού. Το Τσάρλεσταουν στο γειτονικό νησί Nevis προσφέρει στον επισκέπτη κάποια ομορφιά. Εδώ το αγκυροβόλιο αποτελείται από βράχο και άμμο. Προσοχή: Λόγω πιθανών χερσαίων λιμνών, δεν πρέπει να αγκυρώσετε πολύ κοντά στην παραλία.

Αντίγκουα: Το φυσικό Αγγλικό Λιμάνι προστατεύεται από τυφώνες. Το κέντρο ναύλωσης του Sunsail βρίσκεται εκεί. Να είστε προσεκτικοί όταν πλησιάζετε τον ύφαλο Charlotte. Το αγκυροβόλιο στο Nelson’s Dockyard είναι λασπώδες και επομένως δεν είναι πολύ καλό. Η σύγχρονη μαρίνα Jolly Harbour με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και το λιμάνι που δεν πιάνει τυφώνας. Το κέντρο ναύλωσης που εδρεύει στο Dream Yacht Charters βρίσκεται στην Αντίγκουα. Ο κόλπος θυμίζει το Port Grimaud στην Κυανή Ακτή. Το Deep Bay και το Five Islands Harbour είναι επίσης ασφαλή αγκυροβόλια στη δυτική ακτή της Αντίγκουα. Ο κόλπος Dickinson, που είναι ανοιχτός στα δυτικά, αποτελεί ιδανική στάση στο δρόμο προς το St. Barths ή το St. Kitts / Nevis. Ο αδιάβροχος κόλπος Nonsuch Bay στην ανατολική πλευρά και ο κόλπος Mamora στα νοτιοανατολικά του νησιού είναι επίσης καλοί για αγκυροβόλιο.

Γουαδελούπη: Το Marina Bas du Fort είναι το κέντρο ναύλωσης γιοτ στη Γουαδελούπη και προσφέρει όλες τις υπηρεσίες μιας σύγχρονης μαρίνας. Τα καταμαράν και τα μικρά σκάφη από είναι αραγμένα εδώ. Το Lagoon Bleu προσφέρει πολλά καλά αγκυροβόλια. Το όμορφο αγκυροβόλιο Le Gossier είναι ανοιχτό στα νότια και δυτικά και είναι ιδανικό για να αράξεται σε συνθήκες ανέμου. Η Marina Francois είναι μια μικρή μαρίνα, όπου μπορείτε να αγκυροβολήσετε καλά στον αμμώδη πυθμένα της, προστατευμένη από κοραλλιογενείς υφάλους. Το Anse Deshaies είναι ανοιχτό στα ανατολικά και βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Γουαδελούπης. Αυτό είναι το καλύτερο σημείο εκκίνησης για την Αντίγκουα. Υπάρχουν καλές επιλογές εφοδιασμού και πολύ καλά εστιατόρια εδώ.

Iles des Saintes : Η φανταστικά γραφική πόλη Bourg des Saintes, κρυμμένη στο Anse du Bourg, είναι ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης για τους ναυτικούς. Η ηρεμία είναι εγγυημένη στο πολύ καλά προστατευμένο Anse Mire ή το Ilet à Cabrit. Το Anse Fideling στο γειτονικό νησί Terre-de-Bas είναι ανοιχτό στα νότια. Είναι ένα ειδυλλιακό και ήσυχο αγκυροβόλιο.

Τα νησιά είναι είτε ανεξάρτητες δημοκρατίες είτε υπερπόντια εδάφη ή τμήματα της εθνικής επικράτειας της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας ή των Κάτω Χωρών. Αυτό συνεπάγεται σε ορισμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι τελωνειακές και συνοριακές αρχές βρίσκονται κυρίως η μία δίπλα στην άλλη στις κύριες πόλεις των νησιών. Συνιστάται να παραμείνετε ευγενικοί. Το πλήρωμα πρέπει να παραμείνει επί του σκάφους έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Πρέπει να παρουσιάζονται τα έγγραφα του πλοίου, η σύμβαση ναύλωσης, όλα τα διαβατήρια των μελών του πληρώματος και μια πλήρης λίστα πληρώματος. Ο κατάλογος του πληρώματος πρέπει να συμπληρώνεται με τις ημερομηνίες γέννησης, τις εθνικότητες και τους αριθμούς διαβατηρίου όλων των επιβαινοντων και πρέπει να αναφέρεται η θέση κάθε μέλους στο πλήρωμα. Συνιστάται να έχετε μαζί σας αρκετά αντίγραφα της λίστας του πληρώματος. Εάν μείνετε μόνο μία μέρα, μπορείτε να δηλώσετε είσοδο και έξοδο με μία κίνηση.
St. Martin: Η Air France πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις μέσω Παρισιού (CDG). Η American Airlines και η United πετούν πάνω από τη Φλόριντα ή τη Νέα Υόρκη.
Αντίγκουα: Η Condor προσφέρει πτήσεις από τη Φρανκφούρτη. Με την British Airways πετάτε μέσω Λονδίνου.

Γουαδελούπη: Καθημερινές πτήσεις από τη Γερμανία με τροφοδότες της Air France στο Παρίσι και, στη συνέχεια, τη πτήση που συνδέει το Παρίσι / Ορλί προς το Pointe-a-Pitre. Οι απευθείας πτήσεις προς τη Γουαδελούπη είναι διαθέσιμες μόνο από την Orly με την Air Caraibes και την Corsair.
Liat, WIM πετούν προς γειτονικά νησιά.

Οι νύχτες στα νησιά Leeward είναι μεγάλες και διαρκούν από τις 6:00 μ.μ. έως τις 6:00 π.μ. με πολύ μικρούς χρόνους λυκόφωτος, οπότε κάθε άλμα στο νησί περιορίζεται μόνο στις ώρες της ημέρας. Απαγορεύεται η νυχτερινή ιστιοπλοΐα. Το σκάφος και η λέμβος πρέπει επίσης να μείνουν κλειστά όλη τη νύχτα. Πρέπει πάντα να έχετε μαζί σας χρήματα και τιμαλφή.
Η πεζοπορία κατά μήκος του ποταμού Deshaies στη Γουαδελούπη είναι απαραίτητη. Στο τροπικό τροπικό δάσος μπορείτε να βρείτε καταρράκτες και φυσικές πισίνες πηγής για κολύμπι.

Προσήνεμες Νήσοι

Οι νότιες Μικρές Αντίλλες

Τα προσήνεμα νησιά αποτελούνται από τα Μαρτινίκα, Αγία Λουκία, St. Vincent και Γρεναδίνες, Μπαρμπάντος, Γρενάδα και Τομπάγκο. Αυτά τα νησιά θεωρούνται η ιδανική περιοχή ναύλωσης γιοτ της Καραϊβικής.

Εδώ οι αποστάσεις είναι μικρές, τα νερά και τα αγκυροβόλια προστατεύονται, τα τοπία, συμπεριλαμβανομένων των ειδυλλιακών κόλπων, είναι ευχάριστα και η τοπική κουζίνα προσφέρει στους γευστικούς σας κάλυκες τις δικές τους ονειρεμένες διακοπές.

Η Μαρτινίκα προσφέρει μια σειρά από αξιοθέατα για άδεια στην ξηρά, όπως το ηφαίστειο Mont Pelée, το Μουσείο Center d’Art Paul Gauguin στο χωριό Le Carbet και την αναπαλαιωμένη φυτεία του Leyritz, όπου μπορείτε ακόμα να δείτε τις σκλάβες καλυμμένες εποχές. Οι παραλίες Sainte-Anne, Diamant και Anses d’Arlets είναι ιδανικές για κολύμπι και ηλιοθεραπεία. Για να ανακαλύψετε τη Μαρτινίκα στο σύνολό της, συνιστάται ναύλωση γιοτ για μία έως δύο εβδομάδες.

Η Αγία Λουκία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο των Νήσων Windward. Ο διάσημος κόλπος Marigot είναι το ιδανικό μέρος για να αγκυροβολήσετε. Στο βάθος, οι Pitons, οι ηφαιστειακές δίδυμες κορυφές, το ορόσημο του νησιού, παρακολουθούν τον κόλπο.

Το St. Vincent είναι ένα ηφαιστειακό νησί με πλούσια βλάστηση, επιβλητικές κοιλάδες και καταπληκτικούς καταρράκτες. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι το Kingstown με το πολυσύχναστο λιμάνι του. Στα βόρεια της πόλης βρίσκονται τα ερείπια του Fort Charlotte, από όπου έχετε υπέροχη θέα. Στη δυτική πλευρά του νησιού βρίσκονται τα ειδυλλιακά ψαροχώρια Questelles, Layou, Barrouallie και Châteaubelair με παστέλ σπίτια, καθώς και μαύρες και χρυσές αμμώδεις παραλίες. Στην ανατολική πλευρά υπάρχουν βράχοι και βραχώδεις παραλίες. Στο βόρειο τμήμα του νησιού, το ηφαίστειο Soufrière ύψους 1234 μέτρων εκτείνεται προς τον ουρανό και μπορεί να αναρριχηθείτε κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στην ακτή. Οι καταρράκτες Baleine ύψους 18 μέτρων στο βόρειο άκρο του νησιού είναι προσβάσιμοι μόνο με βάρκα.

Το Young Island βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το St. Vincent. Αυτό το μικρό νησί αποτελείται από ένα βουνό με τροπική βλάστηση. Υπάρχει ένα πολυτελές θέρετρο στο Young Island με πισίνα και γήπεδα τένις. Στην ακτή βρίσκεται το Fort Duvernette ύψους 60 μέτρων, το οποίο είναι σκαλισμένο σε έναν τεράστιο βράχο από τον 18ο αιώνα.

Το Bequia είναι επενδεδυμένο με χρυσές αμμώδεις παραλίες και είναι το μεγαλύτερο νησί στις Γρεναδίνες. Βρίσκεται λίγα ναυτικά μίλια νότια του St. Vincent. Οι παλιές παραδόσεις, όπως η κατασκευή σκαφών και το ψάρεμα, διατηρούνται ακόμη και σήμερα. Στην περιοχή προστασίας του νερού δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται καμάρες, σφεντόνες ή δίχτυα. Το Bequia έχει πολλούς ειδυλλιακούς κόλπους με ένα μαγευτικό, λοφώδες και δασώδες σκηνικό. Το Admiralty Bay είναι το φυσικό λιμάνι του νησιού και είναι δημοφιλές στους ναυτικούς από όλο τον κόσμο.

Η νότια περιοχή του Bequia είναι Mustique, επίσης γνωστή ως «μαργαριτάρι στον ωκεανό». Αυτό το νησάκι, μήκους μόλις 3 χιλιομέτρων και πλάτους 1,5 χιλιομέτρου, αποτελείται από καταπράσινους λόφους και παραλίες με λευκή άμμο με γαλάζια νερά. Εδώ βρίσκονται οι βίλες πολλών προσωπικοτήτων, γιατί θα βρείτε πολυτέλεια και απομόνωση. Υποτίθεται ότι τα καλύτερα πιάτα με ψάρι σε ολόκληρη την περιοχή σερβίρονται στο Basil’s Bar. Οι πολλοί ύφαλοι είναι ιδανικοί για καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Το Canouan, περίπου 11 τετραγωνικά χιλιόμετρα, λέγεται ότι έχει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Καραϊβικής. Στους κοραλλιογενείς υφάλους του Canouan μπορείτε να κολυμπήσετε με αναπνευστήρα και να παρακολουθήσετε την πολύχρωμη ποικιλία ψαριών. Υπάρχουν δύο πολυτελή ξενοδοχεία και πολλοί ξενώνες στο νησί.

Τα Tobago Cays είναι μικρά, ακατοίκητα νησιά σε παραδεισένιους κοραλλιογενείς υφάλους και ο απόλυτος παράδεισος για πολλούς ναυτικούς. Θα πρέπει να προγραμματισεται μια στάση εδώ. Τα τοπικά λεγόμενα «boat boys» μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικά κατά την προσφορά των υπηρεσιών τους.

Το Union Island είναι ένα ορεινό νησί, η υψηλότερη κορυφή του οποίου είναι ο Παρνασσός. Το Union Island έχει επίσης εξαιρετικές αμμώδεις παραλίες. Το Palm Island είναι ένα μικρό ιδιωτικό νησί που πήρε το όνομά του από τα 8.000 καρύδες που φυτρώνουν στο νησί.

Λόγω της θέσης της ως ο κύριος παραγωγός διαφόρων μπαχαρικών, η Γρενάδα είναι επίσης γνωστή ως “το νησί των μπαχαρικών”. Το νησί ανακαλύφθηκε από τον Κολόμβο το 1498. Το κλίμα είναι τροπικό, ζεστό και υγρό την περίοδο των βροχών και πιο δροσερό την περίοδο της ξηρασίας. Στην ενδοχώρα κυριαρχεί το όρος St. Catherine, ένα ανενεργό ηφαίστειο ύψους 840 μέτρων. Αρκετοί όμορφοι καταρράκτες βρίσκονται στο δρόμο των μικρών ποταμών που ρέουν από την ορεινή ενδοχώρα στη θάλασσα. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτοι είναι οι καταρράκτες Annandale. Ορισμένες επιβλητικές λίμνες κρατήρων προσελκύουν επίσης επισκέπτες στα ανενεργά ηφαίστεια του νησιού. Η μεγαλύτερη από αυτές τις λίμνες είναι το Grand Etang.

Το Carenage, το γραφικό εσωτερικό λιμάνι της πρωτεύουσας St. George’s, είναι γεμάτο με πολλά εστιατόρια. Υπάρχει επίσης βοτανικός κήπος, ζωολογικός κήπος και Fort George. Οι καλύτερες παραλίες της Γρενάδας είναι το Levera Bay, που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Levera Bay και το Grand Anse.

Από τον Νοέμβριο έως τις αρχές Ιουνίου, ο βορειοανατολικός άνεμος φυσά δυνατά με ένταση έως και 6 μποφόρ. Το κλίμα είναι τροπικό. Η περίοδος των βροχών διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο με ανέμους από νοτιοανατολικές κατευθύνσεις. Υπάρχει κίνδυνος τυφώνων κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών. Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνονται ευχάριστα μεταξύ 28 και 31 °C. Τη νύχτα η θερμοκρασία μειώνεται στους 21° με 24°C.
Αυτή η περιοχή ναύλωσης σκαφών είναι αρκετά δύσκολη και απαιτητική. Τα ανοιχτά περάσματα με τη συχνά τραχιά θάλασσα μεταξύ των νησιών δεν πρέπει να υποτιμούνται. Αν και είστε προστατευμένοι μεταξύ των νησιών, πρέπει να προσέξετε τους πολυάριθμους υφάλους. Υπάρχει ισημερία, δηλαδή δεν υπάρχει λυκόφως και επομένως σκοτεινιάζει στις 6:00 μ.μ. χωρίς μετάβαση και ξημερώνει στις 6:00 π.μ. το πρωί χωρίς μετάβαση.
Το παλιρροιακό εύρος είναι περίπου 30 cm. Το ισημερινό ρεύμα ρέει γενικά βορειοδυτικά με 1 κόμβο μεταξύ των νησιών, αλλά μπορεί να ρέει έως και 2 κόμβους. Απαιτείται πάντα ιδιαίτερη προσοχή. Απαγορεύεται η νυχτερινή ιστιοπλοΐα. Οι κύριες διαδρομές είναι καλά σημαδεμένες και φωτισμένες. Προσοχή: Το αμερικανικό σύστημα πλευστότητας ισχύει, δηλαδή το κόκκινο είναι δεξιά και το πράσινο είναι αριστερά. Ειδικά στα ύδατα υφάλου, θα πρέπει να εξαρτάστε κυρίως από την όραση στην πλοήγηση.

Μαρτινίκα: Η μεγαλύτερη μαρίνα στα νησιά Windward βρίσκεται στο Le Marin, στα νότια του νησιού. Βρίσκεται στο τέλος του κόλπου Cul-de-Sac Marin και προστατεύεται πολύ καλά από τον άνεμο από όλες τις πλευρές. Η μαρίνα είναι το κέντρο ναύλωσης των νότιων Μικρών Αντιλλών – πολλοί από τους μεγάλους στόλους των μικρών σκαφών και των καταμαράν βρίσκονται εδώ. Η μικρή πόλη της Αγίας Άννας, όπου υπάρχει ένα σούπερ μάρκετ και πολλά εστιατόρια, βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του Cul-de-Sac Marin από τη θάλασσα. Στο αγκυροβόλιο είναι καλά συγκρατημένη η άμμος. Το αγκυροβόλιο είναι πολύ καλά προστατευμένο σε συνθήκες ανέμου και είναι ανοιχτό προς κατεύθυνση νότου-νότου-δύσης και δύσης-βορρά-δύσης. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Club Med βρίσκεται λίγο πιο βόρεια. Το όμορφο ψαροχώρι Grande Anse d’Arlet, το οποίο είναι ανοιχτό προς τα δυτικά, και το Petit Anse d’Arlet, το οποίο είναι ανοιχτό προς τα νότια προς τα δυτικά, προσφέρει δημοφιλή αγκυροβόλια δυτικά του Le Marin, αλλά σπάνια είναι απαλλαγμένα από φουσκοθαλασσιές. Υπάρχει επίσης μια εξαιρετική περιοχή για κολύμβηση με αναπνευστήρα ανάμεσα στους δύο κόλπους.

St. Λουκία: Η μαρίνα στο Rodney Bay (Gros Ilet Bay), στα βόρεια του νησιού της Αγίας Λουκίας, βρίσκεται σε μια τεχνητά δημιουργημένη, καλά προστατευμένη λιμνοθάλασσα. Αυτή η μαρίνα είναι το λιμάνι προορισμού του ARC (τότε δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ελεύθερος χώρος). Υπάρχουν εκεί πολλά εστιατόρια, καταστήματα και μια τράπεζα. Στο μεγάλο Rodney Bay μπορείτε να αγκυροβολήσετε νοτιοανατολικά του Fort Rodney ή μπροστά από το φοίνικα St. Lucian. Ο Marigot Bay είναι γνωστός από την ταινία «Dr. Doolittle »και είναι ένα από τα πιο όμορφα αγκυροβόλια στις νότιες Μικρές Αντίλλες. Προσοχή: Κατά την είσοδο στον κόλπο Marigot, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον κοραλλιογενή ύφαλο δυτικά του ακρωτηρίου. Είναι καλύτερο να αγκυροβολήσετε στη μέση του κόλπου. Ολόκληρος ο κόλπος Soufriere και η Anse Castanet αποτελούν πλέον μέρος του “Marine Park” Soufriere Marine Management Authority (SMMA). Τα σκάφη επομένως δεν επιτρέπεται πλέον να αγκυροβολούν εδώ για την προστασία του υποβρύχιου κόσμου και πρέπει να αγκυροβολούν στους σημαντήρες πρόσδεσης, επί πληρωμή. Στο Anse des Pitons αράζεται στο μαγευτικό αγκυροβόλιο μεταξύ των δίδυμων κορυφών. Μπορείτε να δέσετε εδώ χωρίς τη βοήθεια των λεγόμενων «boat boys».

Bequia: Το Admiralty Bay, ή το Port Elisabeth, είναι το κύριο ασφαλές λιμάνι του νησιού. Το αγκυροβόλιο είναι καλά συγκρατημένο στη λάσπη. Σημαντήρες πρόσδεσης με χρέωση υπάρχουν στον κόλπο. Προσοχή: ζητήστε απόδειξη για να αποφύγετε παρεξηγήσεις.

Mustique : Όταν πλησιάζετε τον κόλπο Britannia από τα βόρεια, φροντίστε να προσέχετε τον κοραλλιογενή ύφαλο Montezuma Shoal. Αυτός ο ύφαλος χαρακτηρίζεται επίσης με ένα μόνο σημάδι κινδύνου. Προσοχή: Ερχόμενοι από το νότο πιθανά να βρείτε κοραλλιογενείς υφάλους, επομένως συνιστάται η διατήρηση απόστασής. Υπάρχουν θέσεις σημαντήρων στον κόλπο που υπόκεινται σε επιπλέον χρέωση.

Cannouan: Ο κόλπος του Τσάρλεσταουν είναι ανοιχτός προς τα δυτικά προς τα βορειοδυτικά και, ως εκ τούτου, σπάνια δεν έχει φουσκοθάλασσα. Είναι καλύτερο να βρίσκεστε στη βόρεια γωνία. Ένας κοραλλιογενής ύφαλος καθιστά το Friendship Bay ένα προστατευόμενο αγκυροβόλιο που είναι κατάλληλο για μια στάση για καταδύσεις στη δυτική ακτή του Cannouan. Προσοχή: Φροντίστε να προσέχετε τα κοράλλια. Ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης αυτού του κόλπου είναι όταν ο καιρός είναι καλός και χρησιμοποιώντας την όρασή σας για πλοήγηση.

Mayreau: Το Salt Whistle Bay, ένας από τους πιο όμορφους κόλπους στις νότιες Μικρές Αντίλλες, είναι ανοιχτός μόνο προς κατεύθυνση δυτικά-βορειοδυτικά. Ένα μπαρ και ένα εστιατόριο με καλή κουζίνα βρίσκονται κοντά στην αμμώδη παραλία. Προσοχή: Όταν πλησιάζετε, προσέξτε τους πολύ επικίνδυνους υφάλους στο νοτιοδυτικό τμήμα του κόλπου. Το Saline Bay είναι το ασφαλέστερο λιμάνι του Mayreau, αλλά σπάνια δεν έχει φουσκοθαλασσιά. Στο αγκυροβόλιο υπάρχει αμμουδιά. Το ναυάγιο του βρετανικού όπλου «Purina» βρίσκεται 30 μέτρα βόρεια του υφάλου Grand Col Point σε βάθος περίπου 30 μέτρων και μπορεί επίσης να το δείτε εύκολα κατά την κολύμβηση με αναπνευστήρα. Το Dennis Hideaway ή  το J & C Bar σερβίρουν νόστιμη κουζίνα της Καραϊβικής, και απαιτείται να έχετε κάνει κράτηση.

Το θαλάσσιο πάρκο Tobago Cays: Μια παράκαμψη στο θαλασσινό τοπίο του Tobago Cays με τις ειδυλλιακές παραλίες με τους φοίνικες και τους υπεράκτιους κοραλλιογενείς υφάλους είναι απαραίτητη. Η ασφαλέστερη διαδρομή για να φτάσετε εκεί είναι μέσω του Northern Channel. Η είσοδος από το νότο στο “Horse Shoe Reef” είναι επικίνδυνη ακόμη και για έμπειρους ναυτικούς. Το πιο μοναχικό αγκυροβόλιο είναι ο Βόρειος Κόλπος. Στα βορειοανατολικά του Passat, είναι ιδανικά για κολύμβηση με αναπνευστήρα. Το South Bay προστατεύεται καλύτερα αλλά επίσης είναι λιγότερο μοναχικό. Η πιο ήσυχη τοποθεσία είναι νοτιοδυτικά του Barada, ανάμεσα στα νησιά Petit Rameau και Petit Bateau, παρά τα μερικές φορές πολύ δυνατά ρεύματα.

Union Island: Το λιμάνι Clifton στην ανατολική πλευρά του νησιού είναι ανοιχτό στα νοτιοανατολικά.

Για ναύλωση γιοτ στα Νησιά Windward θα πρέπει να έχετε τα ακόλουθα έγγραφα κατά την είσοδο εντός και εκτός: Τα έγγραφα του πλοίου, την σύμβαση ναύλωσης, όλα τα διαβατήρια των μελών του πληρώματος καθώς και την πλήρη λίστα πληρώματος. Ο κατάλογος του πληρώματος πρέπει να συμπληρώνεται με τις ημερομηνίες γέννησης, τις εθνικότητες και τους αριθμούς διαβατηρίου όλων των επιβαίνοντων, καθώς και τη θέση κάθε μέλους στο πλήρωμα. Συνιστάται να έχετε μαζί σας πολλά αντίγραφα της λίστας του πληρώματος.

Φροντίστε να έχετε μαζί σας το “έγγραφο εκκαθάρισης”, καθώς είναι σημαντικό για την επόμενη δήλωση. Η είσοδος και η έξοδος πραγματοποιούνται στα ακόλουθα νησιά: Μαρτινίκα, Αγία Λουκία. Η δήλωση στο νησιωτικό κράτος του Αγίου Βικεντίου και των Γρεναδίνων είτε στο St. Vincent είτε απευθείας στο Port Elisabeth στο Bequia. Εκκαθάριση στο λιμάνι Clifton στο Union Island. Η εκκαθάριση για τη Γρενάδα μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Petit Martinique ή στο Hillsborough on Carriacou. Προσοχή: Απαγορεύεται η αλιεία στο Τομπάγκο.

Προς Μαρτινίκα: Με ανταποκρίσεις της Air France από τη Γερμανία και μεταγενέστερες πτήσεις από Παρίσι / Ορλί προς Fort-de-France (FDF) ή με KLM μέσω Άμστερνταμ. Απευθείας πτήσεις με την Air Caraibes ή την Corsair μόνο από το Παρίσι / Ορλί.

Προς Αγία Λουκία: Απευθείας πτήση κάθε Πέμπτη με Condor από τη Φρανκφούρτη (χειμερινή περίοδος: Νοέμβριος έως Απρίλιος). Διαφορετικά με την British Airways μέσω του Λονδίνου.

Προς Γρενάδα: Απευθείας πτήση τα Σάββατα με τον Condor από τη Φρανκφούρτη (χειμερινή περίοδος: Νοέμβριος έως Απρίλιος)

Οι εταιρείες ναύλωσης απαγορεύουν τη νυχτερινή ιστιοπλοΐα (μετά τις 6:00 μ.μ.) μεταξύ των υφάλων. Επομένως, το σκάφος πρέπει να αγκυροβολήσει σε κάποιο κόλπο το αργότερο στις 5:30 μ.μ.
Περιήγηση στο νησί και επίσκεψη στις θειώδης πηγές στο ηφαίστειο Soufrière της Αγίας Λουκίας. Δείπνο στο Admiralty Bay στο Bequia (Frangipani, Le Petit Jardin, Old Fig Tree). Απολαύστε φρουτώδη κοκτέιλ στο διάσημο Basil’s Bar στο Mustique. Κολυμπήστε και κάντε ηλιοθεραπεία στις μικρές παραλίες με φοίνικες του Tobago Cays. Κολύμβηση με αναπνευστήρα στον Ύφαλο Horse Shoe.