Ταϊλάνδη: Με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας

Η Ταϊλάνδη ζωγραφίζει σε κάθε ναύτη ένα χαμόγελο στο πρόσωπο, όχι μόνο με τη θρυλική ζεστασιά των κατοίκων, που δίνουν στη χώρα το ψευδώνυμο “Land of Smiles”, αλλά και με τους προστατευμένους κόλπους της, τα τροπικά νησιά πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα, τις όμορφες παραλίες, τα γραφικά ψαροχώρια Ξυλοπόδαρα και τα καθαρά νερά.

Στον κόλπο Phang-Nga μπορεί κάποιος να πλεύσει όλο το χρόνο, καθώς προστατεύεται πολύ καλά παρά τη σύνδεση με την ανοιχτή θάλασσα.

Όμορφες περιοχές ιστιοπλοΐας είναι το νησιωτικό συγκρότημα γύρω από το Ko Chang (νησί ελεφάντων) καθώς και το Ko Samui (νησί καρύδας) και το εθνικό πάρκο Ang Thong στον κόλπο της Ταϊλάνδης.

Τα μονόδρομα ταξίδια μεταξύ Πουκέτ και Λανγκάουι στη Μαλαισία προσφέρουν την ευκαιρία να γνωρίσετε τη φιλόξενη φύση και τα νόστιμα πιάτα και των δύο χωρών.

Θάλασσα Ανταμάν

Φανταστικός καιρός ιστιοπλοΐας και παραδεισένιες παραλίες με τροπικό σκηνικό

Η περιοχή ναύλωσης γιοτ της Θάλασσας Ανταμάν αποτελείται από τον κόλπο Phang Nga, το νησί του Πουκέτ, το αρχιπέλαγος Tarutao, Butang, Ko Phi Phi και Similan, καθώς και την περιοχή Krabi.

Ο όμορφος κόλπος Phang-Nga είναι ένα θαλάσσιο εθνικό πάρκο και προστατεύεται πολύ καλά παρά τη σύνδεσή του με την ανοιχτή θάλασσα, γεγονός που το καθιστά μια μοναδική περιοχή που μπορεί να ταξιδέψει όλο το χρόνο για μια αξέχαστη περιπέτεια ιστιοπλοΐας. Πολλά μικρά ψαροχώρια με τα ξυλοπόδαρα τους ευθυγραμμίζουν την ακτή του κόλπου σε αρμονία με μια πλούσια χλωρίδα και πανίδα και λευκές αμμουδιές. Τα νησιά Ko Phanak και Ko Hong πρέπει σίγουρα να επισκεφθούν, καθώς και ο Khao Phing Kan με τον υπεράκτιο βράχο Ko Tapu, που έγινε διάσημος στην ταινία του James Bond “The Man with the Golden Gun” (στη Γερμανία: “The Man with the Golden Gun “), και τα λεγόμενα χωριά τσιγγάνων τυπικά της περιοχής.

Στην δυτική ακτή της Ταϊλάνδης με το θαλάσσιο πάρκο των νησιών Similan και Surin μπορεί κάποιος να ταξιδέψει μόνο κατά τη διάρκεια του βορειοανατολικού μουσώνα από Νοέμβριο έως Απρίλιο με τέλος εισόδου. Η αφθονία των κοραλλιών και των ψαριών καθιστούν τα νερά αυτού του θαλάσσιου πάρκου παράδεισο κατάδυσης.

Στη Θάλασσα Ανταμάν θερμοκρασίες από 18 ° C όλο το χρόνο. Ο καλύτερος χρόνος ιστιοπλοΐας είναι κατά τη διάρκεια του βορειοανατολικού μουσώνα από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο. Από τον Μάρτιο έως τον Μάιο οι θερμοκρασίες αυξάνονται περίπου στους 30 ° C. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να περιμένετε καθημερινές βροχοπτώσεις και γενικά πολύ υψηλή υγρασία.
Πρόκειται για μια απλή περιοχή ναύλωσης γιοτ. Απαιτείται εμπειρία ιστιοπλοΐας στα παλιρροιακά νερά.
Η επίγεια πλοήγηση είναι επαρκής σε καλές συνθήκες. Οι αγκυρώσεις δεν πρέπει να προσεγγίζονται κατά τη διάρκεια καταιγίδων λόγω έλλειψης ορατότητας και προβληματικών νερών στα οποία οι ύφαλοι μπορούν να κρυφτούν. Το παλιρροιακό εύρος είναι περίπου 2 μέτρα, το ρεύμα πλημμύρας τρέχει βόρεια, το ρεύμα άμπωτης προς τα νότια, το καθένα σε 1 έως 2 κόμβους. Το παλιρροιακό ρεύμα είναι ισχυρότερο μεταξύ των νησιών και προσαρμόζεται στην πορεία της ακτής. Η περιοχή ναύλωσης σκαφών δεν έχει σημαντήρα και είναι ελαφρώς αναμμένη. Θα έπρεπε να έχετε βρει ένα αγκυροβόλιο έως τις 5 μ.μ.
Δύο ποιοτικές μαρίνες είναι το Boat Lagoon στον κόλπο Sapam και η Yacht Haven Marina στο νησί του Πουκέτ. Η αγκύρωση συνιστάται στις αγκυρώσεις, καθώς οι υπάρχοντες σημαντήρες πρόσδεσης μερικές φορές δεν διατηρούνται σωστά.

Καλά, φθηνά εστιατόρια που σερβίρουν πιάτα που συνδυάζουν τοπικές μαγειρικές τέχνες με επιρροές από την Ινδία, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, την Κίνα και την Πορτογαλία βρίσκονται παντού.

Το λεγόμενο τέλος φόρου κρουαζιέρας στο “Εθνικό Πάρκο Phang Nga” είναι 400 BHT ανά άτομο ανά διανυκτέρευση. Στο “Εθνικό Πάρκο Similan”, το οποίο είναι ανοιχτό μόνο από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, είναι 400 BHT ανά άτομο ανά διανυκτέρευση συν 400 BHT ανά σκάφος. Για μονόδρομα ταξίδια μεταξύ Ταϊλάνδης και Λανγκάουι στη Μαλαισία υπάρχουν πρόσθετα τέλη εισόδου και εξόδου, τα οποία καταβάλλονται τοπικά και το ποσό εξαρτάται από την ημέρα της εβδομάδας.

Σημείωση: Η θανατική ποινή επιβάλλεται για κατοχή παράνομων ναρκωτικών.

Η Condor προσφέρει απευθείας πτήσεις από Φρανκφούρτη προς Πουκέτ. Η Thai Airways και η Singapore Airlines προσφέρουν απευθείας πτήσεις προς Μπανγκόκ. Η Emirates Airlines προσφέρει πτήσεις από Φρανκφούρτη προς Μπανγκόκ με ενδιάμεση στάση στο Ντουμπάι, Etihad Airways με ενδιάμεση στάση στο Αμπού Ντάμπι και Qatar Airways με ενδιάμεση στάση στο Κατάρ. Η Bangkok Airways προσφέρει πτήσεις από Μπανγκόκ προς Πουκέτ.

Το “Εθνικό Πάρκο Similan” είναι προσβάσιμο μόνο κατά τη διάρκεια του νοτιοδυτικού μουσώνα.

Κόλπος της Ταϊλάνδης

Ένας παράδεισος ιστιοπλοΐας στον Κόλπο της Ταϊλάνδης

Ένας ναυλωτής γιοτ στον Κόλπο της Ταϊλάνδης προσφέρει στον επισκέπτη δύο εξαιρετικές περιοχές:

Πρώτα απ ‘όλα, τα περισσότερα από 80 νησιά γύρω από το Ko Samui (νησί καρύδας) με λευκή άμμο, παραλίες με φοίνικες, μαγευτικούς κόλπους, εντυπωσιακούς καταρράκτες και πετρώματα. Το αρχιπέλαγος γύρω από το Κο Σαμούι εκτείνεται περίπου 20 ναυτικά μίλια από νότο σε βορρά. Εάν ενδιαφέρεστε για τις περίφημες γιγαντιαίες χελώνες στο νησί Koh Tao, μπορείτε να φτάσετε στο νησί περίπου 35 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Κο Σαμούι. Το Koh Tao με τους εξαιρετικούς χώρους καταδύσεων κάνει τον καρδιακό παλμό κάθε δύτη πιο γρήγορα. Το αρχιπέλαγος Ang Thong και 40 άλλα νησιά έχουν κηρυχθεί Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο.

Η δεύτερη περιοχή ιστιοπλοΐας στον Κόλπο της Ταϊλάνδης είναι το Ko Chang (νησί ελεφάντων), το οποίο βρίσκεται εκτός της ανατολικής ακτής της Ταϊλάνδης. Εδώ η φύση προσφέρει στον επισκέπτη μια πλούσια χλωρίδα και πανίδα με περισσότερα από 60 είδη πτηνών και περισσότερα από 40 είδη ερπετών και αμφιβίων και το βάτραχο Ko Chang, που ζει μόνο εδώ, όμορφες παραλίες, μεθυστικούς καταρράκτες και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα. Το Ko Chang έχει επίσης το καλύτερα διατηρημένο τροπικό δάσος στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι όμορφοι κοραλλιογενείς ύφαλοι μαγεύουν επίσης τον θεατή κάτω από το νερό.

Ιδιότητες εδάφους

Στον Κόλπο της Ταϊλάνδης υπάρχουν περίοδοι υγρού και ξηρού, χωρίς εποχές.

Στο Κο Σαμούι, ο καιρός είναι ξηρός κατά τη διάρκεια του νοτιοδυτικού μουσώνα από Απρίλιο έως Οκτώβριο με περιστασιακές βροχοπτώσεις και ανέμους από 2 έως 6 Μποφόρ. Οι καλύτερες συνθήκες πλεύσης επικρατούν σε αυτήν την περιοχή ναύλωσης σκαφών από Μάιο έως Σεπτέμβριο. Τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο οι συνθήκες είναι μεταβλητές. Ο βορειοανατολικός μουσώνας διαρκεί από Νοέμβριο έως Μάρτιο και καθιστά αδύνατη την ιστιοπλοΐα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πρόκειται για περιοχές με εύκολη έως μέτριας δυσκολίας ναυσιπλοΐας, όπου απαιτείται εμπειρία ιστιοπλοΐας στα παλιρροιακά νερά και ανάγνωση των παλιρροιακών ημερολογίων.
Οπτική πλοήγηση. Η παλιρροιακή περιοχή είναι 1 έως 2 μέτρα. Η παλίρροια αλλάζει κάθε 12 ώρες, οπότε ο χρόνος παλίρροιας διαφέρει περίπου 1 ώρα κάθε μέρα. Το Διεθνές Regatta Ko Samui πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Κόλπο της Ταϊλάνδης τον Μάιο.

Δεν υπάρχουν λιμάνια σε αυτές τις δύο περιοχές του Yacht Charter και μόνο μία μαρίνα στην περιοχή Ko Chang, η Trat Marina. Τα αγκυροβόλια είναι άφθονα, αλλά η αγκύρωση είναι πιο ενδεδειγμένη από το να βασίζεστε στην ασφάλεια των ελλιμενισμένων σημαντήρων πρόσδεσης.

Καλά, φθηνά εστιατόρια που σερβίρουν πιάτα που συνδυάζουν τοπικές μαγειρικές τέχνες με επιρροές από την Ινδία, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, την Κίνα και την Πορτογαλία βρίσκονται παντού.

Το λεγόμενο τέλος φόρου κρουαζιέρας στο “Εθνικό Πάρκο της Ταϊλάνδης” ανέρχεται σε 400 BHT ανά άτομο ανά ημέρα και, όπως και ο “φόρος αναχώρησης” για πτήσεις εσωτερικού, καταβάλλεται επί τόπου. Για διεθνείς πτήσεις, ο φόρος αναχώρησης περιλαμβάνεται ήδη στην τιμή.
Η LTU προσφέρει καθημερινές απευθείας πτήσεις από Ντίσελντορφ και Μόναχο προς Κο Σαμούι. Η Thai Airways και η Lufthansa προσφέρουν καθημερινές απευθείας πτήσεις από Φρανκφούρτη ή Μόναχο προς Μπανγκόκ (είναι δυνατή η τροφοδοσία από άλλα αεροδρόμια). Η Bangkok Airways προσφέρει πτήσεις προς Κο Σαμούι και Κο Τσανγκ με διάρκεια περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά αντίστοιχα. Η μεταφορά από το αεροδρόμιο Ko Samui στο Bophut και από το αεροδρόμιο Trat στο Trat Marina διαρκεί περίπου 15 λεπτά.