Νέα Ζηλανδία: χωνευτήρι πολιτισμών

Η Νέα Ζηλανδία είναι περίπου μια τετράωρη πτήση ανατολικά της Αυστραλίας και με τα δύο κύρια νησιά της, το Βόρειο Νησί και το Νότιο Νησί, είναι συγκρίσιμη σε μέγεθος με τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιαπωνία. Με περίπου 4,4 εκατομμύρια κατοίκους, είναι επομένως αρκετά ερημωμένη. Συναρπαστικά τοπία, τα οποία ποικίλλουν ανάμεσα σε καταπράσινα δάση, λίμνες, χιονισμένα βουνά και αμέτρητους κόλπους, καθώς και μια ειδική χλωρίδα και πανίδα που προκαλείται από την απομόνωση της Νέας Ζηλανδίας, προσφέρουν στον επισκέπτη ένα εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό για τις πολλές δραστηριότητες στην ξηρά, στο νερό και στον αέρα, που ικανοποιούν την ανάγκη όλων για αθλητισμό και διασκέδαση.
Σήμερα η Νέα Ζηλανδία είναι ένα πολιτιστικό σημείο τήξης των Μαορί που μετανάστευσαν περίπου 1000 χρόνια πριν, άλλοι μετανάστες του Ειρηνικού και οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες που έφτασαν αιώνες αργότερα. Το άτυπο ψευδώνυμο όλων των Νέων Ζηλανδών είναι “Kiwi”, από το εραλδικό ζώο της χώρας. Ο εξερευνητής James Cook ήρθε στη Νέα Ζηλανδία τρεις φορές και δολοφονήθηκε εκεί το 1779.

Για τους λάτρεις του J.R.R. Το “Χόμπιτ” του Τόλκιεν και το “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” είναι η μυστική Μέση Γη της Νέας Ζηλανδίας από την αρχή της χιλιετίας. Οι ταινίες γυρίστηκαν σε 250 τοποθεσίες στη Νέα Ζηλανδία.

Οι πιο όμορφες περιοχές ναύλωσης σκαφών της Νέας Ζηλανδίας μπορούν να ανακαλυφθούν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ιστιοπλοΐας από το Ώκλαντ στον κόλπο Hauraki στον κόλπο των νησιών. Θα χρειαστεί περίπου τρεις εβδομάδες για αυτό. Εάν έχετε επιπλέον τρεις εβδομάδες, θα πρέπει να προγραμματίσετε μια εκδρομή στην ακτή στο Νότιο Νησί και να επιστρέψετε για να ζήσετε πλήρως την συναρπαστική ομορφιά της Νέας Ζηλανδίας πριν επιστρέψετε στο σπίτι.

Hauraki Golf

Ιδιότητες Εδάφους

Θυελλώδεις δυτικές καιρικές συνθήκες επικρατούν στον Κόλπο Χαουράκι. Αν και ο καιρός μπορεί να αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα, μια αξιόπιστη αναφορά καιρού σας δίνει αρκετό χρόνο για να πάτε σε ένα από τα πολλά προστατευμένα αγκυροβόλια. Ο καλύτερος χρόνος ιστιοπλοΐας είναι το συχνά πολύ ζεστό καλοκαίρι, δηλαδή τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Στην προ-σεζόν Νοέμβριο και Δεκέμβριο, καθώς και μετά την σεζόν το Μάρτιο και τον Απρίλιο, έχει λιγότερο κόσμο, αλλά μπορεί να συμβούν καταιγίδες. Η πρόγνωση του καιρού για τον Κόλπο Hauraki μεταδίδεται στο VHF Channel 21 όλο το 24ωρο.

Η περιοχή ναύλωσης σκαφών του Κόλπου Hauraki είναι εύκολη έως μέτρια δύσκολη, οι καιρικές συνθήκες που αλλάζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορούν να κάνουν τις γνώσεις ιστιοπλοΐας απαραίτητες.

Λόγω της συνεχώς καλής ορατότητας, είναι δυνατή η πλεύση σχεδόν αποκλειστικά με τη βοήθεια GPS και σχεδιαστή. Η παλιρροιακή περιοχή είναι περίπου δύο έως τρία μέτρα. Το ρεύμα ρέει σε έναν έως δύο κόμβους και στις εκβολές μπορεί να είναι περισσότερο. Συνιστάται η χρήση πινάκων παλίρροιας. Η περιοχή του της ναύλωσης των σκαφών είναι καλά φωτισμένη, αλλά δεν φαίνεται καλά κάθε υποβρύχιος βράχος. Επομένως δεν επιτρέπονται νυχτερινές διαδρομές.
Σε αυτήν την περιοχή ναύλωσης γιοτ υπάρχουν λίγα λιμάνια και μόνο δύο μαρίνες, στο Gulf Harbour και στο Pine Harbour, αλλά αμέτρητοι άλλοι κόλποι περιμένουν την επίσκεψή σας.
Η μέγιστη περίοδος εισόδου είναι τρεις μήνες. Το διαβατήριό σας πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον τρεις μήνες και πρέπει να υπάρχει εισιτήριο επιστροφής. Ελέγχεται επίσης εάν οι ταξιδιώτες έχουν επαρκή χρήματα με τη μορφή μετρητών και πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών. Απαγορεύεται αυστηρά η εισαγωγή γεωργικών προϊόντων.
Η Singapore Airlines προσφέρει πτήσεις από Φρανκφούρτη προς Όκλαντ μέσω Σιγκαπούρης. Η Qantas Airways πετά από τη Φρανκφούρτη μέσω του Σίδνεϊ στο Ώκλαντ. Η Thai Airways πετά από τη Φρανκφούρτη μέσω Μπανγκόκ στο Ώκλαντ. Η Korean Airlines προσφέρει πτήσεις από Φρανκφούρτη μέσω Σεούλ προς Ώκλαντ. Η Emirates Airlines πετά από Φρανκφούρτη μέσω Ντουμπάι προς Όκλαντ. Η Air New Zealand σας μεταφέρει από τη Φρανκφούρτη μέσω Λονδίνου και Λος Άντζελες στο Ώκλαντ. Το ταξίδι διαρκεί τουλάχιστον 24 ώρες.
Δεν επιτρέπονται νυχτερινά ταξίδια. Απαιτούνται απωθητικά κουνουπιών και προστασία από τον ήλιο με υψηλό δείκτη προστασίας.

Κόλπος των Νήσων

Ιδιότητες Εδάφους

Η καλύτερη περίοδος ιστιοπλοΐας είναι το πολύ συχνά ζεστό καλοκαίρι, δηλαδή τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Στην προ-σεζόν Νοέμβριο και Δεκέμβριο, καθώς και μετά την σεζόν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, μπορεί επίσης ο καιρός να είναι παγωμένος. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, υπάρχουν λιγότερα σκάφη στα αγκυροβόλια, αλλά μπορεί να συμβούν καταιγίδες. Η έκθεση καιρού του Bay of Islands μεταδίδεται στο VHF Channel 63 στις 9:30 π.μ., 1:30 μ.μ. και 5:50 μ.μ. τοπική ώρα.
Η περιοχή ναύλωσης σκαφών του Bay of Islands είναι μια απλή, προστατευόμενη περιοχή, κατάλληλη για οικογενειακές κρουαζιέρες.
Λόγω της συνεχώς καλής ορατότητας, είναι δυνατή η πλεύση σχεδόν αποκλειστικά επίγεια με τη βοήθεια GPS και σχεδιαστή. Η παλιρροιακή περιοχή είναι περίπου δύο έως τρία μέτρα. Το ρεύμα ρέει σε έναν έως δύο κόμβους, στις εκβολές μπορεί να είναι περισσότερο. Συνιστάται η χρήση πινάκων παλίρροιας. Η περιοχή της ναύλωσης των σκαφών είναι καλά φωτισμένη, αλλά δεν είναι φωτισμένος κάθε υποβρύχιος βράχος. Επομένως δεν επιτρέπονται νυχτερινές διαδρομές.
Σε αυτήν την περιοχή ναύλωσης σκαφών υπάρχουν λίγα λιμάνια και μόνο μία μαρίνα, η Μαρίνα Τουτουκάκα μεταξύ του Ώκλαντ και του Κόλπου των Νήσων, αλλά άλλοι αναρίθμητοι κόλποι περιμένουν την επίσκεψή σας.
Η μέγιστη περίοδος εισόδου είναι τρεις μήνες. Το διαβατήριό σας πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον τρεις μήνες και πρέπει να υπάρχει εισιτήριο επιστροφής. Ελέγχεται επίσης εάν οι ταξιδιώτες έχουν επαρκή χρήματα με τη μορφή μετρητών και πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών. Απαγορεύεται αυστηρά η εισαγωγή γεωργικών προϊόντων.
Η Singapore Airlines προσφέρει πτήσεις από Φρανκφούρτη προς Ώκλαντ μέσω Σιγκαπούρης. Η Qantas Airways πετά από τη Φρανκφούρτη μέσω του Σίδνεϊ στο Ώκλαντ. Η Thai Airways πετά από τη Φρανκφούρτη μέσω Μπανγκόκ στο Ώκλαντ. Η Korean Airlines προσφέρει πτήσεις από Φρανκφούρτη μέσω Σεούλ προς Ώκλαντ. Η Emirates Airlines πετά από Φρανκφούρτη μέσω Ντουμπάι προς Ώκλαντ. Η Air New Zealand σας μεταφέρει από τη Φρανκφούρτη μέσω Λονδίνου και Λος Άντζελες στο Ώκλαντ. Το ταξίδι διαρκεί τουλάχιστον 24 ώρες.
Δεν επιτρέπονται νυχτερινά ταξίδια. Απαιτούνται απωθητικά κουνουπιών και προστασία από τον ήλιο με υψηλό δείκτη προστασίας.