Για πολλούς ναυλωτές, η Καραϊβική είναι η απόλυτη περιοχή ιστιοπλοΐας. Η περιοχή εκτείνεται από το βορρά έως βαθιά στο νότο και κυριολεκτικά διέρχεται από αρκετές κλιματολογικές ζώνες, οι οποίες φαίνονται καθαρά στη βλάστηση μεμονωμένων νησιών. Ξεκινά από τις Παρθένους Νήσους, στη συνέχεια μέσω Αγίου Μαρτίνου, Αντίγκουα, Γουαδελούπης και Μαρτινίκα μέχρι το Τομπάγκο. Κάθε νησί έχει τη δική του αίσθηση. Στην υψηλή τουριστική περίοδο, τα σκάφη είναι συνωστισμένα στους κόλπους και τις μαρίνες.

Παρθένοι Νήσοι

Ακόμα και ένα μόνο ταξίδι στις Παρθένους Νήσους των ΗΠΑ και της Ισπανίας μεταφέρει τον ναυτικό σε διαφορετικούς κόσμους.

Ταξιδιωτικά έγγραφα: Διαβατήριο, βίζα ΗΠΑ
Νόμισμα: 1 € = 1,28 US $
Γλώσσα: Αγγλικά
Κλίμα: Υποτροπικό
Διαφορά ώρας: CET -5 ώρες
Κίνδυνος για την υγεία: Χαμηλός
Ασφάλεια: Μέτρια
Καλύτερη περίοδος: Δεκέμβριος – Μάιος
Τυφώνες:  Ιούνιος έως Νοέμβριος
Κόστος κουκέτων: Κανένα
Δυσκολία: Μεσαία

Tobago Σύμπλεγμα Νησιών

Το Tobago Cays θεωρείται από πολλούς ως κατ ‘εξοχήν Καραϊβική. Πίσω από τον περίφημο Ύφαλο Horseshoe στο λιμάνι του Union Island βρίσκονται τα σκάφη, επίσης οι λιγότερο προστατευμένες αγκυρώσεις είναι συχνά γεμάτες νωρίς την ημέρα. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι ναυτικοί ξεφεύγουν υποβρύχια. Η κατάδυση Sail ’n‘ dive είναι δημοφιλής, επειδή μπορείτε να βιώσετε πολλές περιπέτειες σε όχι και τόσο μεγάλα βάθη.

Ταξιδιωτικά έγγραφα: Διαβατήριο

Νόμισμα: 1 € = 3,50 $ EC

Γλώσσα: Αγγλικά

Κλίμα: Υποτροπικό

Διαφορά ώρας: CET – 5 ώρες

Κίνδυνος για την υγεία: Μέτρια

Ασφάλεια: Καλό

Καλύτερη ώρα: Δεκέμβριος – Μάιος

Τυφώνες Ιούνιος έως Νοέμβριος

Παλιρροιακό εύρος: 0,3 m • Κόστος για κουκέτες: Κανένα, κυρίως κατά την αγκυροβόληση / διάρκεια του ταξιδιού: 1 εβδομάδα

Δυσκολία: Μεσαία