Ισπανική ακτή: Κόστα Μπράβα

Ιδιότητες εδάφους

Η Τραμουντάνα φυσά δυνατά από τα βορειοδυτικά. Ακόμα και σε νότια-ανατολική κατεύθυνση, ο άνεμος μπορεί μερικές φορές να φτάσει τη δύναμη της καταιγίδας την άνοιξη και το φθινόπωρο. Διαφορετικά, οι θερμικές αύρες φυσούν από ανατολικά προς νότια. Το Cabo Creus είναι δύσκολο να περάσει κοντά στην Τραμουντάνα, ειδικά σε μια βόρεια κατεύθυνση. Οι δυνατοί ανατολικοί άνεμοι φέρνουν έντονη φουσκοθαλασσιά από την ανοιχτή θάλασσα, αλλά είναι σπάνιοι το καλοκαίρι. Συνιστούμε το CROSS La Garde στο VHF στα γαλλικά, το οποίο προτιμούν ακόμη και οι Ισπανοί ψαράδες. Μόλις ανακοινωθεί στο κανάλι 16, ένα δελτίο καιρού θα μεταδίδεται τρεις φορές την ημέρα. Η καλύτερη περίοδος πλεύσης είναι από Απρίλιο έως Ιούνιο και Σεπτέμβριο έως Οκτώβριο.
Το Costa Brava είναι μια εύκολης έως μέτριας δυσκολίας περιοχή ναύλωσης γιοτ.
Η επίγεια πλοήγηση είναι επαρκής. Η περιοχή ναύλωσης σκαφών είναι καλά ανυψωμένη και φωτισμένη. Πρέπει να προσέχετε για υποβρύχια βράχια κοντά στην ακτή.
Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης απονέμει κάθε χρόνο την λεγόμενη Γαλάζια Σημαία για την ποιότητα του νερού και για τις εγκαταστάσεις λιμένων. Η Κόστα Μπράβα έλαβε 39 μπλε σημαίες. Οι περισσότερες από τις αγκυρώσεις σε αυτήν την περιοχή Ναύλωσης σκαφών προστατεύονται μόνο προς μία κατεύθυνση, γι ‘αυτό πρέπει να προσέχετε για τις καιρικές αλλαγές. Τα προστατευόμενα λιμάνια γύρω από το Cap de Creus είναι τα Colera, Llançà, El Port de la Selva στα βόρεια και Roses και Empuriabrava στα νότια. Τα ισπανικά λιμάνια ανήκουν συνήθως σε ιδιωτικούς συλλόγους και είναι αρκετά ακριβά.
Η Ryanair προσφέρει απευθείας πτήσεις από Φρανκφούρτη / Χαν, Καρλσρούη προς Χιρόνα. Από τη Χιρόνα, η διαδρομή με το λεωφορείο για τον Παλαμά διαρκεί περίπου μία ώρα. Η Condor προσφέρει πτήσεις charter, η Iberia και η Lufthansa προσφέρουν καθημερινές προγραμματισμένες πτήσεις προς τη Βαρκελώνη από όλα τα μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια.
Δεν είναι εύκολο να κάνεις καλή πορεία προς τα βόρεια ενάντια στο Tramontana.